Punt met perspectief voor ASWH

27 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Punt met perspectief voor ASWH

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag ontving ASWH op eigen veld middenmoter Noordwijk. Een makkelijk scorende ploeg, die beschikt over de op twee na beste voorhoede van de tweede divisie. Eerder in het seizoen verloor ASWH nog ruim bij deze tegenstander, maar nu bleef het op sportpark Schildman 0-0. Een terecht punt voor de Ambachters, terwijl het vertoonde spel voldoende perspectief bood voor de komende maanden.

Voor rust had Noordwijk een licht overwicht, zonder dat er veel kansen gecreëerd werden. Wel moest Fabian Korporaal een keer een bal van de lijn halen na een kopbal van Noordwijk-topscorer Nick van Staveren. Na rust draaiden de rollen om en werd ASWH langzaam maar zeker de betere ploeg. De beloning in de vorm van een doelpunt bleef echter uit.

Debutant Jordie van der Laan, gehuurd van Kozakken Boys, kreeg de beste kans. Hij trof echter het zijnet na een misverstand in de verdediging van de gasten en liet dus na om direct een heldenstatus te verwerven. Bijna verloor ASWH kort voor tijd nog, maar doelman Bryan Janssen had een prachtige redding in huis op een poging van Brayen Bröcker. Daarmee hield hij de nul en daardoor liep ASWH in elk geval één puntje in op de concurrentie onderin. Komende zaterdag wacht een lastige, maar mooie opdracht. De Ambachters spelen dan uit bij de beroemde amateurclub IJsselmeervogels, een titelkandidaat in de afdeling.

ASWH - Noordwijk 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Frank van den Elzen

ASWH: Bryan Janssen; Clarence Bijl, Menno Vooges, Gilmaro van de Werp, David Almeida; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Fabian Korporaal (87. Nick Slotboom), Koen Wesdorp; Lester Pires (60. Jordie van der Laan), Sam van de Kreeke

Noordwijk: Sven Wolsheimer; Guy Smith, Dylan Rietveld, Rob Overvliet, Brayen Bröcker; Raies Roshanali (65. Tjeerd Westdijk), Sander Bosma, Thomas Reynaers; Nick van Staveren, Emiel Wendt (85. Martijn le Congé), Denzel James (83. Marc de Kruijs).

Bron foto: Philip Schmidt. Op de foto heerst ASWH-doelman Bryan Janssen in het luchtruim.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.