BBV-vrijwilliger aan het woord: Cor Plasmans

07 februari 2020 door Hennie van der Zouw
BBV-vrijwilliger aan het woord: Cor Plasmans

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Blije Borgh Vrijwilligers (kortweg BBV, voorheen UVV) zetten zich met hart en ziel in voor zorg- en welzijnsorganisatie De Blije Borgh. Ongeveer 350 vrijwilligers zijn actief op de verschillende locaties in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij organiseren en begeleiden activiteiten, bieden praktische hulp en een luisterend oor.

BBV-vrijwilliger aan het woord: Cor Plasmans

In de advertentie werd een vrijwilliger gevraagd om te assisteren bij sportieve activiteiten en dat sprak Cor Plasmans wel aan. Inmiddels is het een jaar geleden dat Cor als bestuurder van de duofiets is gestart. Met zijn twee vaste ‘klanten’ maakt hij elke dinsdag beurtelings een fietsronde door Ambacht. Cor: “Als het weer het tenminste toelaat. Bij slecht weer ga ik toch even bij hen langs in de Blije Borgh voor een praatje of een kop koffie. Dat is ook gezellig en het wordt gewaardeerd. Maar als het even kan, stappen we op de fiets. In Ambacht gebeurt genoeg, er is dus altijd wel iets leuks om langs te fietsen en te bekijken: het nieuwe zwembad, het Sandelingenpark of de nieuwbouw in De Volgerlanden.”

De duofiets biedt elektrische ondersteuning en omdat de bestuurder en de passagier naast elkaar zitten, is de fiets extra breed. Dit levert de nodige bekijks op. “Onderweg zwaaien veel mensen naar ons, vaak krijgen we voorrang. Als we rechtsaf moeten, vraag ik mijn passagier om een hand uit te steken want natuurlijk gelden de normale verkeersregels ook voor de duofiets. Tijdens zo’n fietsritje kletsen we over van alles en nog wat. Over politiek, het actuele nieuws, de kinderen. Voor de bewoners is het een leuke vrijetijdsbesteding en zelf ervaar ik dat ook zo”, vertelt Cor.

Jarenlang werkte Cor met veel plezier als veiligheidskundige. En ook al is hij inmiddels met pensioen,  zijn vrije tijd is schaars. Naast de BBV is Cor ook als vrijwilliger betrokken bij twee verschillende afdelingen van De Zonnebloem, als voorzitter én als secretaris. “Je rolt van het een in het ander, dat gaat vanzelf. Het vrijwilligerswerk is zinvol, leuk om te doen en het wordt gewaardeerd. Maar het is ook fijn om met mijn vrouw iets te ondernemen, een museum bezoeken bijvoorbeeld. Onze agenda is behoorlijk vol, daar moeten we samen dan echt tijd voor vrij te maken.”

Bent u geïnteresseerd in het werk van de BBV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.debbv.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens. 

redactie: Heleen Versprille/Tekstbureau Geregeld
foto: Cor Plasmans

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.