ASWH wordt eindelijk beloond tegen GVVV

10 februari 2020 door Hennie van der Zouw
ASWH wordt eindelijk beloond tegen GVVV

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH bleef lang zonder overwinning in de tweede divisie. De Ambachters wonnen voor het laatst in oktober. Sindsdien ontvingen zij wel vaak de complimenten, maar zelden de punten. Afgelopen zaterdag kwam daar verandering in door een meer dan terechte 2-1 zege op middenmoter GVVV. Daardoor gaf de ploeg van trainer Rogier Veenstra de overlevingskansen op het hoogste amateurniveau een serieuze boost.

In de eerste helft was ASWH de betere ploeg. De Ambachters waren scherper en energieker dan GVVV, maar lieten na dat in de score uit te drukken. Na rust nam het aandeel van de bezoekers in de wedstrijd toe. Nu lukte het ASWH echter wel om afstand te nemen. Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor de nieuwe spits Jordie van der Laan. Hij tekende eerst voor de 1-0 en leverde enkele minuten later de assist bij de 2-0 van Lester Pires.

De achterstand was voor GVVV uiteraard het sein om meer naar voren te trekken. In de slotfase kreeg een andere nieuwkomer, namelijk doelman Bryan Janssen, de kans om zich te onderscheiden. De goalie voorkwam tot twee keer toe een aansluitingstreffer. Diep in de extra tijd scoorde GVVV nog wel, maar dat doelpunt kwam te laat om ASWH van de winst te houden. Dankzij de driepunter liepen de Ambachters in op de concurrenten TEC en Scheveningen. Komende zaterdag hoopt ASWH de inhaalrace op bezoek bij De Treffers voort te zetten.

ASWH - GVVV 2-1 (0-0)
74. 1-0 Jordie van der Laan 80. 2-0 Lester Pires 90 (+5). 2-1 Robin Mulder
Scheidsrechter: Martijn Vos

ASWH: Bryan Janssen; Clarence Bijl, Menno Vooges, Gilmaro van de Werp, David Almeida; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Fabian Korporaal (90. Kenny Anderson), Nick Slotboom; Jordie van der Laan (83. Mels van Driel), Sam van de Kreeke (65. Lester Pires)

GVVV: Johan Jansen; Patrick-Prosper Fini (46. Wesley Goeman), Laurens van der Voort, Wilco den Hartog (81. Jesse van Nieuwkerk), Taoufik Adnane; Mart de Jong (81. Soufiane Laghmouchi), Tom Oostinjen, Robin Mulder, Danny de Leeuw; Berry Powel, Philip Ties

Bron foto: Philip Schmidt. Op de foto probeert spits Jordie van der Laan weg te draaien bij zijn tegenstander.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.