IFC Vrouwen pakken volle buit tegen studententeam Ariston ‘80

09 maart 2020 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen pakken volle buit tegen studententeam Ariston ‘80

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Dit weekend moest IFC Vrouwen 1 het opnemen tegen het studententeam Ariston ’80 van de TU Delft. De Delftse gasten stonden voorafgaand aan de wedstrijd op de onderste plek in de tweede klasse, maar dat geeft wel een vertekend beeld, want het is zeker niet de minste ploeg van de competitie. De eerste minuten liet Ariston ’80 zien dat het lekker kon combineren en het was aan IFC om daar een antwoord op te vinden. Het leek er op dat de Ambachtse ploeg dat antwoord ook had gevonden.

Waar iedereen zich opmaakte voor de eerste Ambachtse treffer middels een vrije trap van Charissa Jongeneel, viel het doelpunt juist aan de andere kant. Vanaf een meter of dertig ging een vrije trap van een Leidse voet over keepster Femke Groenweg heen en dat was even een bittere pil. Na 22 minuten werd de onverdiende achterstand weggewist. Een dieptepass op Charissa Jongeneel was er eentje uit het boekje. De bal werd keurig breed gelegd en het was Svenja van Nes die de bal rustig kon inschieten. Een paar minuten later pareerde Femke Groenweg een inzet op perfecte wijze. Na ruim een half uur was het spits Svenja van Nes die op hardhandige wijze binnen het beruchte zestien meter gebied tegen de vlakte werd gewerkt. De terechte strafschop werd onberispelijk door Britt Wijnmaalen ingeschoten. Een paar minuten later was het weer raak. En wederom was het Svenja van Nes die het doelpunt op haar conto mocht schrijven.

In de rust wisselde trainer Brinkhuis verdedigster Sanne de Viet voor Anneli Hoekstra. Na wat omzettingen in het team was IFC klaar voor de tweede helft. Het was een rommelig begin van de tweede helft, maar toch kreeg IFC steeds meer overwicht. Na ruim een uur spelen een grote kans voor de gasten, maar wederom redde keepster Femke Groeneweg uitstekend. In de tegenaanval werd Amber Sijsens vol op haar enkel geraakt. De toegekende vrije trap was een prooi voor Rhodé Matze. Zij joeg de bal in de bovenhoek. In de slotminuut bepaalde Ariston ’80 de eindstand op 4-2. Op 14 maart speelt IFC thuis tegen Lyra. Dit belangrijke duel begint om 17.15 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.