Burgemeester: 'Alle vertrouwen maar begrijp de zorgen'

18 maart 2020

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Bericht van burgemeester Heijkoop: "Ik heb alle vertrouwen in de overheid, maar ik begrijp de zorgen die mensen hebben. Laten we elkaar zoveel mogelijk steunen."

Beste inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht,

Maandagavond nam de regering drastische maatregelen om het coronavirus te bestrijden.

Ik ben mij ervan bewust dat de huidige situatie voor velen van u als ingrijpend wordt ervaren. Zorgen om de eigen gezondheid – vooral als die al broos is – maar ook voor velen wat hun bedrijf of baan betreft. Ik heb alle vertrouwen in de overheid, maar ik begrijp de zorgen die mensen hebben. Er zijn de nodige maatregelen door de Rijksoverheid en het RIVM bekendgemaakt. Hoewel we erop vertrouwen dat deze worden opgevolgd, zullen we er ook op toezien dat deze regels worden nageleefd.

Door de huidige situatie besef ik weer eens dat we allemaal kwetsbare mensen zijn. Laten we elkaar zoveel mogelijk ondersteunen. Ik doe daarom een beroep op iedereen extra om te zien naar elkaar. Soms kan het doen van een boodschap of een telefoontje net het verschil maken.

Artsen en verpleegkundigen hebben het heel druk, wat ook effect op hun gezondheid kan hebben. Hulde aan alle hulpverleners!

Ook ik hoop dat de genomen maatregelen - en de inzet van velen- succesvol zijn om het coronavirus te bestrijden.

Heel veel sterkte toegewenst!

Jan Heijkoop,
burgemeester

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.