Coronavirus: update door Burgemeester Jan Heijkoop van vrijdagmiddag 10 april

10 april 2020 door Hennie van der Zouw
Coronavirus: update door Burgemeester Jan Heijkoop van vrijdagmiddag 10 april

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Bericht van burgemeester Jan Heijkoop aan alle Ambachters en mensen die in de zorg werken in het bijzonder:

Update vrijdamiddag 10 april

Burgemeester Jan Heijkoop richt zich vandaag tot de Ambachters in het algemeen en de mensen die in de zorg werken in het bijzonder:

"Beste Ambachters,

Hoe gaat het met jullie?

Het is een bijzondere tijd waarin we leven en jullie merken het allemaal: Kinderen thuis, thuiswerken, afstand houden... Kortom het is heel ingrijpend. Dat geldt voor ons allemaal.

Ook voor ons als gemeente is dat het geval. Zo hebben we van de week voor het eerst een digitale gemeenteraad gehad. Best wennen, maar het is wel nodig. We moesten een aantal zaken bespreken rondom coronavirus en ook het handhaven van de afspraken die gemaakt zijn. Het handhaven van de richtlijnen. En ook al besluiten nemen voor na de coronacrisis. Want de besluiten die we nu nemen, is het werk op dat moment.

Vooral voor jongelui lijkt het best moeilijk te zijn om zich helemaal aan de regels te houden. En daar heb ik wel een beetje begrip voor. Maar er zijn ook jongelui die bewust de grenzen opzoeken en dan treden we toch op. Waarschuwen, maar ook proces-verbaal. En dat is echt belangrijk voor ons allemaal. Dus jongelui en eigenlijk iedereen: Houd je aan de regels en de richtlijnen.

En dan nog een groep waar ik speciaal bij stil wil staan: dat zijn onze hulpverleners. De mensen in de verpleeghuizen, in de ziekenhuizen of de ambulance, de huisartsen, noem maar op, en de politie en er zijn nog veel meer. Die hebben het druk en lopen meer risico maar ze doen ontzettend waardevol werk. Allemaal hebben we respect voor die hulpverleners en ik wens de hulpverleners heel veel sterkte en succes bij hun werk.

En ten slotte: Houd je allemaal aan de regels. Als dat zo is kunnen de parken open blijven en dan kunnen we toch op een bepaalde manier nog een frisse neus halen.

Het ga jullie allemaal goed."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.