Online Voetbalquiz van ASWH was een groot succes!

20 april 2020 door Hennie van der Zouw
Online Voetbalquiz van ASWH was een groot succes!

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vanwege de coronacrisis ligt het voetbal en daardoor ook het verenigingsleven al een tijd stil. Vanzelfsprekend betekent de afgelasting van de wedstrijden en de afsluiting van het complex ook dat ASWH inkomsten moet missen. Dat heeft geleid tot een mooi initiatief: de Online Voetbalquiz. Gisteravond werd de quiz gehouden en er mag gerust gesproken worden van een succes.

Enige tijd geleden namen Jesper van den Bosch (aanvoerder ASWH 1), Gregor Daane (aanvoerder ASWH 7) en Michel Nys (materiaalverzorger ASWH 1 / PR-man) het besluit om met elkaar een voetbalquiz op te zetten voor leden van ASWH en andere liefhebbers. Maar dan, met het oog op de overheidsmaatregelen, een online versie. Deelnemers konden zich inschrijven en dan op de avond zelf via een link inloggen. Daarvoor betaalden zij een klein bedrag, dat ten goede zou komen aan de vereniging.

Al snel bleek er veel belangstelling te bestaan, ongetwijfeld mede veroorzaakt door de ludieke oefenfilmpjes die de organisatie op social media deelde. Diverse bekende ASWH'ers, zoals Wim Helmink, trainer Rogier Veenstra en diverse (oud-)spelers van het eerste elftal, maar ook prominenten als scheidsrechter Serdar Gözübüyük, voormalig 'Leeuwin' Anouk Hoogendijk, Feyenoorder Jens Toornstra en natuurlijk onze Marten de Roon, stelden in die filmpjes een oefenvraag. Er werd bovendien nieuw talent ontdekt, want Ard Hagendijk groeide met liefst drie filmpjes zelfs uit tot een nieuw fenomeen / online influencer!

Uiteindelijk schreven meer dan 70 belangstellenden, afkomstig uit diverse geledingen van de club én van buitenaf, zich in voor de quiz. Na een gedegen voorbereiding bleek dat de technici Gregor en Jesper alles perfect voor elkaar hadden. Daardoor verliep het allemaal soepel. Het inloggen werkte, waardoor quizmaster Mikki om 19.30 uur de eerste vraag kon stellen. In een razend tempo - opzoeken moest immers niet mogelijk gemaakt worden - kregen de deelnemers in hun huiskamer of zelfs in de tuin 40 uiteenlopende vragen op zich afgevuurd. Er waren vijf ronden: EK / WK, eredivisie / eerste divisie, Europacup, internationaal en varia.

Enkele voorbeelden van de vragen:
- Welke speler werd topscorer voor Duitsland tijdens de kwalificatiereeks voor het, inmiddels uitgestelde, EK 2020?
- Wie was de laatste topscorer van de eredivisie die in dat seizoen niet voor Ajax, AZ, Feyenoord of PSV speelde?
- Welke Schot won in 1997 de Champions League met Borussia Dortmund?
- Van welk land, dat ooit op een WK speelde, is Jordi Cruyff sinds begin dit jaar de bondscoach?
- Hoe heet de hond van Lionel Messi?

Aan het einde van de avond bleek dat Michel van Keulen de meeste goede antwoorden had gegeven. Hij won een geldprijs van 50 euro. De tweede plek, een door Eeterij Tapperij 't Ambacht beschikbaar gestelde waardebon van 20 euro, ging naar eerste elftal speler Jordie van der Laan. Het podium werd compleet gemaakt door Steven Constandse. Hij won een gesigneerd shirt van ASWH. Er was tevens een poedelprijs, namelijk een set met ASWH-fanartikelen. Deze prijs kwam terecht bij Henk van der Voorden.

De totale top 10:

1 Michel van Keulen
2 Jordie van der Laan
3 Steven Constandse
4 René van der Poel
5 Jeroen de Jong
6 Sander Schreuder
7 Niels Veldhoven
8 Chris Tempelman
9 Jan Jaap Pruysen
10 Marco Verbeek

Een mooie bijkomstigheid was het feit dat er, ondanks de fysieke afstand, toch interactie ontstond. Af en toe werd er gereageerd op een vraag, maar in de pauzes ontstonden ook leuke gesprekken. Zo weten we bijvoorbeeld nu allemaal dat 'Mister ASWH' Michel Devilee is in te huren als tuinman. Al met al een zeer geslaagde avond, zeker toen bleek dat de organisatie een kleine 500 euro kan overmaken richting de penningmeester!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.