dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Vogeltrekexcursie door het Waalbos

Vogeltrekexcursie door het Waalbos

03 oktober 2020
Van 14:00 uur tot en met 16:00 uur

DRECHTSTEDEN - Stichting Natuurbeheer Waalbos houdt op zaterdag 3 oktober een vogeltrekexcursie in het Waalbos. De excursie bestaat uit een wandeling van twee uur waarbij deelnemers kijken naar alle vogels die zij tegenkomen.

De excursie start om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Parkeren is gratis, evenals de excursie, al is een donatie altijd welkom. Vanwege coronaregels kunnen er maximaal 12 mensen meelopen. Je kunt je aanmelden via het e-mailadres: info@onswaalbos.nl.

Start vogeltrek
De excursie is juist nu interessant, omdat vogels in deze periode vertrekken naar hun overwinteringsplekken, veelal in het zuiden van Europa. In deze tijd trekken veel vogels van het noorden door naar het zuiden, waardoor in deze periode hele bijzondere waarnemingen gedaan kunnen worden. Op hun tocht naar het zuiden zoeken de vogels een goede plek om een paar dagen te verblijven en zich te voeden, voordat ze doorreizen naar Zuid-Europa. Zo zijn eerder diverse beslijsters gezien, maar ook een draaihals. Vanwege de grote hoeveelheid bessen die nog aan de struiken hangen, zijn daar ook veel bessen-etende vogels te zien, zoals staartmeesjes, de koperwiek, kramsvogels en lijsters.

Stichting Natuurbeheer Waalbos
Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer via beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een aantrekkelijk natuurgebied maken. Om haar doel te bereiken organiseert de stichting verschillende activiteiten, zoals wandeltochten, huifkartochten, sport- en bootcampactiviteiten, of schilderworkshops. Meer informatie vind je op de website van de stichting.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Stichting Natuurbeheer Waalbos

Waalweg 3

info@onswaalbos.nl https://onswaalbos.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!