donderdag 20 januari 2022

Alles over Ambacht

Verwonderlezing: Bestaat God?
Fotograaf: Cees Brouwer

Verwonderlezing: Bestaat God?

27 januari 2021
Van 19:30 uur tot en met 20:45 uur

Op woensdag 27 januari gaat ds. Piet van Veldhuizen zijn derde 'Verwonderlezing' houden. De lezing zal gaan over God, ofwel: bestaat God? Hoe dan? Als alle bestaande dingen geschapen zijn, en God is de Schepper, is ‘bestaan’ dan niet meteen al een te klein begrip om Gods zijn te verwoorden? En: waarom duiden we God altijd aan met mannelijke woorden (Hij, Zijn), terwijl God uitgaat boven alles wat mannelijk of vrouwelijk is? En is God een ‘persoon’ of is ook dat een veel te klein begrip? Als we iets over God zeggen, kan dat dan wel wáár zijn? Zulke vragen.

Bestuurt God echt alle dingen?
En misschien moet het ook nog even gaan over de vraag of God echt almachtig is, en de vraag of God echt alle dingen bestuurt – want met die vragen, ongeacht of je er ‘ja’ of ‘nee’ op zegt, komen we altijd weer in de knoop. Het wordt dus opnieuw een rondleiding door een landschap waarin we allemaal thuis zijn (want het is het landschap van ons hart), maar ook allemaal vreemdeling (want wat weten we ervan?).

Lezing en nagesprek
Omdat Piet voor 21.00 uur thuis wil zijn, duurt de lezing van 19.30 tot ongeveer 20.45 uur. Belangstellenden kunnen de lezing online volgen en voor liefhebbers is er dan weer een nagesprek via Zoom. Voor dat nagesprek moet je je per e-mail of WhatsApp bij Piet melden, dan stuurt hij jou de link toe. Dat kan ook nog na de lezing, want het nagesprek begint pas om 21.15 uur. Want de lezing houdt Piet vanaf de kansel, maar het nagesprek doet hij thuis.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Pastoraal Centrum De Ark

Olijfgaarde 12

078-6820648

ds@dearkonline.nl kerkdienstgemist.nl/stations/958
Deel dit bericht met je vrienden!