Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Ben Aalbers

Ben Aalbers (1916 - 2004), beeldend kunstenaar, heeft in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht meerdere kunstwerken staan. Aanleiding van de mini expositie rondom zijn werk is de herplaatsing van een van zijn kunstwerken Schepen varen door de wereld op de nieuwe rotonde op de kruising van de Hoge Kade met de Antoniuslaan jl. vrijdag 7 november.

Schepen varen door de wereld is een op scheepsvormen gebaseerde metaalplastiek die in 1968 werd verworven voor 2.500,- gulden. Het werd toendertijd geplaatst voor een school aan de Nibbelinkstraat. Daar kinderen er op klommen en speelden was men bang dat zij zich hier ernstig aan konden bezeren en is het indertijd verplaatst naar het Burgemeester Baxpark. Van daar uit is het dus nu op de nieuwe rotonde geplaatst.

Naast dit kunstwerk is er aan de gevel van de sporthal een van plastic pijpen gemaakte gevelsculptuur van de hand van Aalbers in de gemeente te vinden. Een van geanodiseerd aluminium kunstwerk aan de gevel van een flat aan het Bankertplein is inmiddels verdwenen. Tenslotte zijn er baksteen geveldecoraties van zijn hand te vinden aan o.a. de flats aan de Van Assendelftgaarde.

De kleine expositie is 7 dagen per week, 24 uur per dag  te bezichtigen. (Naast het informatiecentrum van De Volgerlanden)

Wanneer?
Van 8 november 2008 14.00 uur tot 21 december 2008 00.00 uur
Locatie:
in de Mobiele Expositieruimte van De Volgerlanden
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.