Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Schilderijen expositie

Er is een tentoonstelling te bezichtigen met schilderijen van Bas van Gent. Hij haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de natuur, maar hij schildert ook havengezichten en dieren. Het materiaal waar hij mee werkt, is olieverf en aquarel.

as van Gent (1940), geboren in Ridderkerk schildert al vele jaren. Naast zijn werk op kantoor is hij gaan schilderen. Hij leerde de techniek door cursussen te volgen in Bouquet bij Gerie Achterberg en in Kubiek bij Koos van der Sterre. Daarnaast heeft hij veel over het onderwerp gelezen. Op 56-jarige leeftijd is Bas vervroegd met pensioen gegaan. Hierdoor heeft hij meer tijd gekregen om te schilderen.

Aanvankelijk maakte Bas schilderijen met olieverf. Een tijd lang heeft hij ook potloodtekeningen gemaakt. In de late jaren 90 werd zijn interesse gewekt voor het aquarelleren. Aquarelleren in zachte tinten heeft hij veel gedaan, maar zijn laatste paar werken kenmerken zich juist door felle en contrasterende kleuren.

De expositie is op werkdagen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur).

Wanneer?
Van 19 februari 2009 00.00 uur tot 31 maart 2009 00.00 uur
Locatie:
in de hal van het gemeentehuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.