Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gratis kaartjes voor film ‘Oorlogswinter’ op 4 mei

Gratis kaartjes voor film ‘Oorlogswinter’ op 4 mei

Op maandag 4 mei vertoont het Comité 4-5 mei om 16.30 uur de film ‘Oorlogswinter’ in Cultureel Centrum Cascade. Dit gebeurt als onderdeel van de dodenherdenking. Vanaf woensdag 15 april kan iedereen gratis toegangskaarten voor deze film afhalen bij Cascade, Hoge Kade 50 in Hendrik-Ido-Ambacht. Kaarten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. Na afloop van de film zijn er broodjes en kunnen jong en oud napraten over de film en de oorlog. Aansluitend vertrekt om 19.20 uur vanuit Cascade de stille tocht voor de herdenkingsbijeenkomst.

Film ‘Oorlogswinter’
De film speelt tijdens de ijskoude winter van 1944/1945. Nederland is bedekt met een dik pak sneeuw. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Michiel wordt gespeeld door Martijn Lakemeier uit Zwijndrecht. De vertoning van de film wordt mede mogelijk gemaakt door Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana.

Programma 4 mei
16.00 uur Zaal open (Cascade)
16.30 uur Aanvang voorstelling Oorlogswinter
18.15 uur Broodjes en napraten
19.20 uur Vertrek stille tocht vanaf Cascade
20.00 uur Dodenherdenking op begraafplaats Waalhof

Wanneer?
4 mei 2009 van 16.30 tot 19.20 uur
Organisator
Comité 4-5 mei & Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana
Locatie:
Hoge Kade 50
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.