Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Prijsuitreiking wedstrijd plastic afval inzamelen

Prijsuitreiking wedstrijd plastic afval inzamelen

Op 5 juni vindt de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd ‘plastic afval inzamelen’ tussen drie scholen in Hendrik-Ido-Ambacht: de Willem de Zwijgerschool in de Gerard Alewijnstraat, de Willem de Zwijgerschool in de Graaf Willemlaan en de John F. Kennedyschool.

De wedstrijd is georganiseerd door de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, in het kader van de milieu-doelstelling. De gemeente wil dat afval zoveel mogelijk gescheiden wordt aangeleverd, zodat het ook zo goed mogelijk kan worden gerecycled. We scheiden groente-, fruit- en tuinafval, papier en karton, grof afval en kleding. Met de wedstrijd geeft de gemeente op een ludieke manier het startsein om voortaan ook plastic afval gescheiden aan te leveren.

De scholen die aan de wedstrijd meededen, hebben in totaal 520 kg plastic afval ingezameld. De winnaar is de school met de meeste kilo’s plastic afval per deelnemende leerling. De Willem de Zwijgerschool, locatie Gerard Alewijnstraat, heeft met 3 kg per leerling de eerste prijs in de wacht gesleept. Omdat alle kinderen zo hun best hebben gedaan, reikte de gemeente naast een hoofdprijs ook een tweede en derde prijs uit.

Op vrijdag 5 juni zal wethouder Teunis Stoop op elke school langskomen om de prijzen uit te reiken.

10.30 uur  Willem de Zwijgerschool, Graaf Willemlaan 20,
11.00 uur  Willem de Zwijgerschool, Gerard Alewijnstraat 19,
11.30 uur   John F. Kennedyschool, Steenbakkerstraat 18, 

Wanneer?
5 juni 2009 van 10.30 tot 12.00 uur
Organisator
Gemeente H-I-Ambacht
Locatie:
Diverse
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.