Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Arie de Groot in MOBEX

Expositie Arie de Groot in MOBEX

Op zaterdag 4 april 2009 om 16.15 uur vindt de officiële opening plaats van de tentoonstelling van beeldend kunstenaar Arie de Groot in restaurant De Oude Haven te Hendrik-Ido-Ambacht. Het werk van De Groot is vanaf die datum tot en met 14 juni 2009 te bezichtigen in de mobiele kunstgalerie, de MOBEX.  De expositie gaat over het leven en werk van de kunstenaar.

Arie de Groot is in 1937 geboren in Hendrik-Ido-Ambacht. Tot zijn zeventiende jaar woonde hij aan het Havenhoofd. Op de kweekschool tijdens de lessen kunstgeschiedenis kwam De Groot voor het eerst in aanraking met kunst. Hij ging naar de kunstacademie in Rotterdam, maar deze studie onderbrak hij, omdat hij in dienst moest. Uiteindelijk kwam hij via omzwervingen toch weer terug bij zijn liefde voor kunst. Arie de Groot woont en werkt op dit moment in Rotterdam.

Opvallend aan het werk van de kunstenaar is de eenvoud in vorm en compositie, de terughoudende kleurstellingen en de repetitieve, vaak gridachtige structuur. De kunstenaar refereert graag aan (niet-westerse) volkskunst; het samengaan van het allereenvoudigste met het allermooiste.

De expositie is  in de Mobiele Expositieruimte. De MOBEX staat op dit moment aan de Havenkade van Hendrik-Ido-Ambacht. De expositieruimte is 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend.

Wanneer?
Van 4 april 2009 00.00 uur tot 14 juni 2009 00.00 uur
Organisator
Mobiele kunstgalerie de MOBEX
Locatie:
Havenkade 6
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.