Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

de Zomerdag

Tijdens de Zomerdag worden de vrijwilligers van Hendrik-Ido-Ambacht extra in het zonnetje gezet en er is speciale aandacht voor hun werk. Het jaar 2009 is uitgeroepen tot het jaar van de tradities en de Zomerdag staat dit jaar dan ook geheel in dit teken. De Zomerdag wordt georganiseerd door de gemeente samen met stichting Cascade, stichting Dock-03, Hattrick en winkeliersvereniging De Schoof. Naast een uitgebreid aantal activiteiten speciaal gericht op de Nederlandse tradities, kunnen bezoekers tijdens de Zomerdag kennis maken met de vele organisaties en verenigingen die Hendrik-Ido-Ambacht rijk is. Daarnaast zijn er terrassen, culturele optredens, is er muziek en een braderie die loopt van de Tesselschadestraat tot aan De Schoof. Ook het Baxpop-festival staat weer op het programma.

Presentatie verenigingen
Veel sportverenigingen zijn aanwezig met informatie over hun vereniging. Rond en op het sportplein geven diverse (sport-)verenigingen demonstraties. Bij het paramedisch centrum kunnen bezoekers zelfs een fietstest ondergaan. Een sport beoefenen kan ook: van 10.00 uur tot 16.30 uur wordt er gevoetbald. Bezoekers kunnen korfschieten, Air-tumblen, tennissen, meedoen aan Shoot-out en nog veel meer.

Ook het Natuur- en Milieuplatform H.I. Ambacht zal hierbij vertegenwoordigd zijn.
Er is inmiddels een bomenroute gerealiseerd, in het honden uitrengebied van het Baxpark en gemarkeerd door naambordjes bij diverse bomen, waarlangs biologe Frauke Escher om 12.00 uur en 15.00 uur een rondleiding zal geven.
Tevens zullen andere natuurontwikkelingen, in genoemd gebied, ter sprake komen.
Ook zal op de dag zelf melding worden gemaakt van de mogelijkheid deel te nemen aan de rondleiding.

Entertainmant
Verspreid door het centrum is straatmuziek en -theater te vinden. De Buster Keaton Band, een typisch jaren ’30stijl-band zorgt voor de muzikale omlijsting. De Belgische entertainer Torch Michael, Marco Bonisimo, een jongleur die de aandacht trekt en Saurus met een sensationele steltenact zorgen samen met Struzzo, een struisvogel die met ondersteuning van een dwarsfluitiste een lach op ieders gezicht tovert , voor veel gezelligheid op straat.

Defensieplein
Ook de Koninklijke Landmacht is weer aanwezig op de zomerdag met een heus defensieplein. Wat ze gaan doen op de Zomerdag, blijft tot het laatste moment een verrassing.

Rijdend museum ‘Keep Them Rolling’
‘Keep Them Rolling’ is een vereniging met leden die zowel historisch als technisch geïnteresseerd zijn in voer-, vaar- en vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Hun voertuigen moeten voor toelating tot de vereniging voor zeker 85% zijn zoals ze in de Tweede Wereldoorlog dienst deden. Het maakt deze vereniging tot een rijdend museum dat tijdens de Zomerdag Hendrik-Ido-Ambacht aandoet.

Baxpop
Op het podium in het Baxpark naast Dock 3, is vanaf 11.30 Baxpop te horen met een keur aan muziekstijlen en artiesten. De start is voor de kinderen met Disco 4 Kids. Daarna treden vervolgens op Te Boven (Bløf tribute band), Bertolf, Anny (Leaf), NaP (Doe Maar tribute band), Very-Us (coverband), Gregor Salto & Mo MC, Gregor Salto en DJ Erick E & Mo MC. DJ-held Alano Tekashi sluit de avond af. Baxpop eindigt om 24.00 uur.

Rondrit Engelse schoolbus
De drie openbare basisscholen van Ambacht, De Bron, De Dukdalf en De Waterlelie bieden bezoekers een rondrit door Hendrik-Ido-Ambacht aan met een heuse Engelse schoolbus. De Engelse taal wordt al vanaf jonge leeftijd op deze drie scholen aangeboden. Vanaf 11.00 uur kunnen bezoekers elk half uur opstappen aan de Graaf Willemlaan bij de ingang van Winkelcentrum De Schoof. De bus rijdt tot 15.00 uur.

Wanneer?
Van 29 augustus 2009 10.00 uur tot 30 augustus 2009 00.00 uur
Organisator
de gemeente, stichting Cascade, stichting Dock-03, Hattrick en winkeliersvereniging De Schoof.
Locatie:
centrum van Hendrik-Ido-Ambacht
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.