Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening tentoonstelling: Lucien den Arend en het Walburgproject

Opening tentoonstelling: Lucien den Arend en het Walburgproject

Op de grens van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht ligt het Walburgproject. Dit land-art project is in 1971 in Zwijndrecht opgericht door beeldend kunstenaar Lucien den Arend en werd in 2002 in De Volgerlanden uitgebreid. In de tentoonstelling in de MOBEX wordt dit project belicht samen met zijn andere werk in de omgeving van Hendrik-Ido-Ambacht.

In 1971 ontving beeldend kunstenaar Lucien den Arend van de gemeente Zwijndrecht een opdracht voor een kunstwerk dat functioneel was en in de omgeving paste. De locatie mocht de kunstenaar zelf bepalen. Den Arend wilde een landschappelijk project in de openbare ruimte realiseren. Hij koos voor het Walburggebied aan de uiterste rand van Zwijndrecht waar de gemeente bezig was met een nieuwbouwproject.

In het oorspronkelijke ontwerp van het Walburgproject speelde de locatie, de grens tussen de bebouwde omgeving en het tuinbouwgebied van Hendrik-Ido-Ambacht, een grote rol. Door de recente bebouwing van het voormalige tuinbouwgebied De Volgerlanden werd dit met Walburg één groot woongebied. Den Arend kreeg van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht een nieuwe opdracht om het Walburgproject uit te breiden en heeft met zijn werk een verbinding gemaakt met de twee wijken. 

In de directe omgeving staan nog meer kunstwerken van Den Arend: o.a. in Zwijndrecht Gothic II (1996) in het Beeldenpark Drechtoevers en Gemini Tango (1984/1988) op het Oranjeplein. In Dordrecht bevinden zich o.a. JFK (1988) voor de John F. Kennedyschool en Sinwa (1990) bij de Louise de Colignyschool.

Lucien den Arend (1943, Dordrecht), woont en werkt in Penttilä in Kangasniemi, Finland). Voordat Den Arend in 2003 naar Finland vertrok woonde hij in Zwijndrecht. 

Voor meer informatie kunt u via Email contact opnemen.

MOBEX
De MOBEX is een initiatief van de projectgroep Kunst in De Volgerlanden. Deze projectgroep heeft het Scenario voor Beeldende Kunst in De Volgerlanden uitgedacht, in opdracht van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Wanneer?
Van 20 juni 2009 00.00 uur tot 6 september 2009 00.00 uur
Locatie:
De MOBEX - hoek Hoofdlaan-Dreef
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.