Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Cursus kunstgeschiedenis

Het doel van de cursus is onderscheid te maken in stijlperioden in kunst en cultuur. De kunstuitingen worden gezien tegen de achtergrond van de culturele situatie waarin ze zijn ontstaan: wie maakte wat, voor wie, en waarom? Welke kunstvormen ontstonden wanneer, waar en waarom? Belangrijk is de samenhang in de kunst- en cultuurdisciplines. Bijvoorbeeld: Rembrandt was een tijdgenoot van Shakespeare. Waarom hoort clair-obscur bij barok? Achtereenvolgens zullen kenmerken van de volgende stijlen worden behandeld: klassieke oudheid, vroeg-christelijke tijd, romaans en gotiek, renaissance, barok, rococo, empire, classicisme, romantiek, realisme, impressionisme, art-nouveau, eerste helft 20e eeuw (expressionisme, surrealisme e.a.), moderne kunst tot heden (cobra, pop-art e.a.).

De cursus bestaat uit10 lessen op dinsdagavond van docent: de heer Hans Brouwer kosten: € 147,50

Wanneer?
Van 29 september 2009 19.30 uur tot 1 december 2009 21.30 uur
Organisator
Volksuniversiteit Bouquet
681 35 43
info@volksuniversiteit-bouquet.nl
Locatie:
Witte de Withstraat 59
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.