Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Carolsconcert

Carolsconcert

Vandaag zingt het Oosterhouts Kamerkoor muziek die past bij Advent en Kerst. Het concert van het Oosterhouts Kamerkoor, dat sinds 1997 onder leiding staat van Jan Schuurmans, past wat thematiek betreft geheel bij deze maand. Voorbeelden zijn Canite tuba van Giovanni P. da Palestrina, Hodie Christus natus est van Jan Pzn. Sweelinck en het Nun komm, der Heiden Heiland in vier variaties uit verschillende perioden van de muziekgeschiedenis. Hennie Vaatstra begeleidt het koor op het orgel bij enkele werken en is ook solistisch te horen in werken van Girolamo Frescobaldi, Jan Pzn. Sweelinck, Dietrich Buxtehude en Charles Villiers Stanford.

Het Oosterhouts Kamerkoor werd in 1967 opgericht. Het repertoire omvat sindsdien voornamelijk a capella werken uit de gehele muziekliteratuur: van muziek uit de renaissance tot en met muziek uit de 19e en 20ste eeuw. Het koor behaalde gedurende het veertig jarig bestaan nationale en internationale prijzen, trad enkele malen op voor radio en televisie en verzorgde concertreizen in binnen- en buitenland.

In april jl. werd ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum o.a. het Magnificat van Bach ten gehore gebracht, samen met Barokorkest Florilegium Musicum. Momenteel bestaat het koor uit 20 zangers en zangeressen. De dirigent is per oktober 2001 benoemd als kerkmusicus in de Antoniuskerk te Breda, de kathedrale kerk van het bisdom. Daar vervult hij de functie van cantor en dirigent.

Toegang: € 7,00 / CJP/65+: € 6,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Wanneer?
19 december 2009 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
Jan Visser van Stichting Duyschot Concerten
078- 677 17 67
jan.a.visser@xs4all.nl
Locatie:
de Dorpskerk aan het Kerkplein 2
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.