Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Eindejaarsconcert

Eindejaarsconcert

In het eindejaarsconcert treden Dick Luijmes (orgel) en Sabine d’Hont (blokfluit) op. Zij laten onder meer werken horen van Händel, Bach en de Nederlandse componist Van Eijk.

Sabine d'Hont studeerde blokfluit aan het Utrechts Conservatorium bij Baldrick Deerenberg en Leo Meilink. Na het behalen van haar diploma vervolgde zij haar studie gedurende een jaar bij Kees Boeke in Italië. Zij gaf concerten in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Canada en werkte mee aan een cd-opname van het C.Ph.E. Bach Orchester o.l.v. Harmut Haenchen voor Sony Classical. Daarnaast volgde zij cellolessen en speelde continuo in verschillende oude muziekensembles. In 2003 verscheen haar eerste solo-cd met barokmuziek die ze samen met Pieter-Jan Belder maakte en die door de pers goed is ontvangen (Contrapunctus Musicus, VC 2510).
In 2005 maakte zij met Ensemble la Dauphine de cd 'Doux Rossignols' met Franse barokmuziek (Titanic T266). Sabine geeft regelmatig concerten, als solist en in kamermuziekensembles. In haar soloprogramma Stemmingen combineert ze zes eeuwen muziek op negen verschillende blokfluiten met zeer uiteenlopende poëzie van een dertigtal dichters en bespeelt instrumenten van Fumitaka Saito en Adriana Breukink. Zij heeft een privélespraktijk in Arnhem en Oosterbeek voor kinderen, volwassenen en ensembles.

Nadat Dirk Luijmes orgel, klavecimbel, kerkmuziek en muziekwetenschap in Arnhem en Utrecht studeerde was hij prijswinnaar was bij verschillende (inter)nationale orgelconcoursen. Sindsdien is hij op diverse terreinen in de muziekwereld actief. Luijmes soleerde in binnen- en buitenland o.m. tijdens festivals en concertseries van Madrid tot Schiermonnikoog en van Londen tot Warschau. Zo was hij te horen met het Nederlands Kamerkoor, het RIAS Kammerchor, het NDR Chor en het Orchestre des Champs-Elysées o.l.v. Philippe Herreweghe. Daarnaast concerteerde hij met ensembles als het Skampa Kwartet, Amsterdam Sinfonietta, Het Concertgebouw Kamerorkest, het Radio Kamerorkest, Ensemble Oxalys en diverse symfonieorkesten.
Het laatste decennium profileert hij zich als een van de weinigen ter wereld als professioneel harmoniumspeler. Meer dan 25 componisten (onder wie Willem Breuker, Gilius van Bergeijk, Daan Manneke en Guus Janssen) schreven werken voor hem. Luijmes is tevens werkzaam als publicist (o.m. bij het Concertgebouw te Amsterdam), musicoloog, programmamaker en artistiek leider van de Stichting Longen & Tongen. Hij verleende zijn medewerking aan tv- en radioprogramma’s en nam diverse cd’s op, onder meer met een door hem ontdekte suite van Froberger. In november 2008 hield hij tijdens de Nederlandse Muziekdagen in het Muziekgebouw aan ’t IJ Martijn Paddings First Harmonium Concerto ten doop.

Toegang: € 7,00 / CJP/65+: € 6,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Wanneer?
29 december 2009 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Jan Visser van Stichting Duyschot Concerten
078- 677 17 67
jan.a.visser@xs4all.nl
Locatie:
de Dorpskerk aan het Kerkplein 2
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.