Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Jan Meijer

Voor de tentoonstelling in het gemeentehuis heeft Meijer gekozen voor een aantal landschappen en steden in acryl, pastel en inkt en een aantal moderne werken in acryl.

In de functie van cartograaf, die hij tot 1997 heeft uitgeoefend, heeft Meijer geleerd gedetailleerd en nauwkeurig te tekenen en heeft hij zich verdiept in technische fotografie. Van daaruit is zijn passie voor tekenen en schilderen, of beter gezegd beeldvorming, ontstaan. Naast schilderen heeft hij als hobby beeldbewerking. Zo maakt hij bijvoorbeeld graag collages op de computer en scant hij oude negatieven en diaseries in om er vervolgens een DVD-film van te maken.

Voordat hij met pensioen ging, heeft hij twee keer een korte periode van een half jaar geschilderd met olieverf. Na zijn pensioen is hij in contact gekomen met de Dordtse teken- en schilderclub ‘Studio 76’, waar hij zich tot en met 2007 onder begeleiding van professionele kunstenaars verder heeft ontwikkeld. Om de twee maanden wordt daar met een andere invalshoek, een andere techniek, een andere stijl of een ander genre gewerkt. Zodoende variëren zijn schilderijen van landschappen tot modellen en portretten en van realistisch tot abstract.

Bij Studio ’76 heeft Jan geleerd om zijn zeer gedetailleerde en nauwkeurige manier van werken deels los te laten om tot vlottere schilderijen te komen. Helemaal loslaten lukt hem nog niet, want hij maakt nog altijd graag gedetailleerde pentekeningen, vooral tijdens zijn vakanties.

De expositie is op werkdagen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Wanneer?
Van 2 december 2009 08.00 uur tot 29 januari 2010 00.00 uur
Locatie:
in de hal van het gemeentehuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.