Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Zomerdag

Zomerdag

Op zaterdag 28 augustus 2010 vindt in Hendrik-Ido-Ambacht voor de achtste keer de Zomerdag plaats. Tijdens de Zomerdag worden de vrijwilligers van Hendrik-Ido-Ambacht extra in het zonnetje gezet en er is speciale aandacht voor hun werk. De Zomerdag wordt georganiseerd door de gemeente samen met stichting Cascade, stichting Dock-03 en winkeliersvereniging De Schoof.
Bezoekers van de Zomerdag kunnen kennis maken met de vele organisaties en verenigingen die Hendrik-Ido-Ambacht rijk is. Daarnaast zijn er terrassen, culturele optredens, is er muziek en een braderie die loopt van de Tesselschadestraat tot aan De Schoof. Het Baxpop-festival staat voor de avond op het programma.

Evenemententerrein
Op het evenemententerrein zijn verenigingen en maatschappelijke organisatie te vinden met informatie over hun activiteiten. Ven2-4Cancer is aanwezig met de Ven2cops. Dit zijn politiedienders van de regio Zuid-Holland Zuid die zich belangenloos inzetten voor de kankerbestrijding. De Lions Club houdt acties voor Syndion, een organisatie die huisvesting verzorgt voor mensen met een beperking. Stichting MEE laat bezoekers ervaren wat het is om een beperking te hebben. Diverse (sport-)verenigingen geven demonstraties. Er is niet alleen veel te zien. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag. Zij kunnen basketballen, fietsen, darten en nog veel meer. De sport- en spelbus van Hattrick is aanwezig met een zogeheten quadra-pannaveld, een straatvoetbalveld waarbij vier partijen met dus ook vier doeltjes tegen elkaar spelen.
Nabij het evenemententerrein is het Hervormd Jeugdcentrum te vinden met leuke activiteiten voor de jeugd. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld knutselen, zich laten schminken en springen op een springkussen.

Baxpark
In het Baxpark is de jaarlijks terugkerende speelgoedmarkt te vinden waar kinderen hun oude speelgoed te koop aanbieden. Voor deze speelgoedmarkt kunnen zij zich aanmelden via evenementen@h-i-ambacht.nl.
Daarnaast komen in het Baxpark verscheidene modelvliegtuigen en helikopters in actie, zoals een traumahelikopter, een blusboot en een sleper.

Entertainment
Verspreid door winkelcentrum De Schoof is straatmuziek en -theater te vinden. Zo lopen er verschillende orkesten en is er een comedyshow vol met absurditeiten. Ook is er een
ballonkunstenaar te vinden die samen met de aanwezige kinderen op een clowneske manier de mooiste kunstwerken in elkaar knutselt.

Hulpdienstenplein
Het hulpdienstenplein strekt zich uit over de gehele Hoge Kade. De gezamenlijke hulpdiensten, waaronder politie en brandweer, geven hier samen met de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) spectaculaire demonstraties.
Ook het Korps Nationale Reserve (Natres) van Defensie is aanwezig. Dit bestaat uit vrijwilligers. Zij hebben naast deze taak nog een normale baan.
De jeugdbrandweer is aanwezig voor de jeugdigen met leuke activiteiten, zoals spuitattracties en een springkussen in de vorm van een brandweerwagen. Verder zijn er demonstraties ‘Vlam in de pan’.
Alle aanwezige hulpdiensten sluiten de dag af met een adembenemende gezamenlijke demonstratie, waarbij alles uit de kast wordt gehaald.

Baxpop
Op het podium in het Baxpark naast Dock-03 start om 18.00 uur Baxpop met een keur aan muziekstijlen en artiesten, waaronder Don Diablo, Lucien Foort en Alano Tekashi.
Kaarten à € 5,00 zijn vooraf verkrijgbaar bij Cascade en op de avond zelf aan de hekken bij het Baxpopterrein. Baxpop eindigt om 24.00 uur.

Wanneer?
Van 28 augustus 2010 10.00 uur tot 29 augustus 2010 00.00 uur
Organisator
Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Star Promotions
Locatie:
centrum van Hendrik-Ido-Ambacht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.