Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Accademia Amsterdam: Händel en Zachow, leerling en leraar

Accademia Amsterdam: Händel en Zachow, leerling en leraar

In de serie Duyschot Concerten in de Dorpskerk van Hendrik-Ido-Ambacht wordt muziek van de ten onrechte in de vergetelheid geraakte Leipziger componist Zachow (1663 – 1712) uitgevoerd. Zachow (ook wel Zachau genoemd) schreef veel cantates. Deze zijn bedoeld voor muziekuitvoeringen en niet, zoals bij Bach het geval was, voor de eredienst. Ook muziek van Händel, zijn leerling in de tijd dat hij in Duitsland woonde, wordt uitgevoerd. Thema van dit concert: Singe Seele, Gott zum Preise.

Het programma voor dit concert is onderdeel van een project waarbij alle cantates van Friedrich Wilhelm Zachow uitgevoerd en opgenomen worden. Het instrumentaal ensemble Accademia Amsterdam voert dit project uit. Dit jaar is de eerste cd gereed gekomen met kerstcantates. Accademia speelt o.a.  in de serie cantates van Bach in de Grote Kerk van Dordrecht met de Thuredregt Cantorij onder de leiding van Frans Huijts.

Accademia Amsterdam bestaat uit musici die hun sporen in de wereld van de muziek hebben verdiend. Jan Pieter Coolwijk (barokviool), Wilma van der Wardt (barokcello) en de leider van het ensemble Onno Verschoor (barokhobo en blokfluit) worden bij dit concert aangevuld door de organist Ludger Remy uit Dresden en Francine van der Heijden, de uit Nijmegen afkomstige sopraan.

Uitgebreide informatie over het Zachow-project, het concert van 28 december en de uitvoerenden is te vinden in de nieuwsbrief die de Stichting uitgeeft. Met deze informatie in het achterhoofd gaat de muziek meer tot de luisteraar spreken. De nieuwsbrief is aan te vragen per e-mail: duyschot-pr@xs4all.nl

Bijzondere aandacht voor het aanvangstijdstip: 20.00 uur. Dit eindejaar concert is een prachtige afsluiting van het kalenderjaar 2010

Toegang: € 9,00     65+/CPJ: € 8,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Wanneer?
28 december 2010 van 20.00 tot 23.59 uur
Locatie:
Dorpskerk, Kerkplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.