Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bekende Nederlanders in het gemeentehuis

Tot eind december is in de hal van het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht een tentoonstelling te bezichtigen van Els Koningen. Voor de tentoonstelling in het gemeentehuis heeft Koningen gekozen voor portretten van een aantal bekende Nederlanders en mensen uit haar naaste omgeving.

De kunstenaar
Els Koningen-Berkhout (1948) startte haar loopbaan als kleuterjuf. Toen zij zelf kinderen kreeg, stopte ze met werken. Later toen de kinderen iets groter waren, en er een vaste functie als handvaardigheidsjuf voorbij kwam, solliciteerde Els en werd zij aangenomen. In haar lessen probeerde Els zoveel mogelijk technieken over te brengen aan de kinderen. Zelf deed zij eigenlijk niks creatiefs in haar vrije tijd. Dat veranderde zo’n 10 jaar geleden, toen ze begon met boetseren bij Bouquet in Hendrik-Ido-Ambacht. Al snel ging zij ook schilderen en daar bleek ze goed in te zijn. Twee jaar geleden ging Els met pensioen en heeft zij zich helemaal toegelegd op schilderen. Momenteel volgt Els nog steeds lessen in portretschilderen bij To Be in Dordrecht.

Schilderijen
In eerste instantie schilderde Els van alles. Later kwam haar voorkeur voor portretten duidelijk naar voren. Een mooie afspiegeling van haar collectie hangt nu in het gemeentehuis. Zo hangen er portretten van Maxima, Freek de Jonge en Herman van Veen. Opvallend in Els’ werken zijn de gezichtsuitdrukkingen die niet van echt zijn te onderscheiden. De meeste portretten zijn gemaakt met olieverf, sommige met acrylverf.
De doeken zijn niet allemaal te koop, maar mocht u een schilderij willen laten maken, dan kunt u contact opnemen met Els Koningen via 078 – 681 4255.

Waar en wanneer?
De schilderijen van Els Koningen zijn te bezichtigen op werkdagen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Wanneer?
Van 5 november 2010 08.00 uur tot 31 december 2010 16.00 uur
Locatie:
De hal van het gemeentehuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.