Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

1e lezing Kunstkijken en meer zien

1e lezing Kunstkijken en meer zien

Bij Bouquet begint binnenkort een interessante cursus van mevrouw Drs.Willy Atema. In een serie van drie lezingen wordt eens anders gekeken naar kunst. Drs. Atema is cultuurhistorica en geeft presentaties over alle mogelijke onderwerpen en/of thema’s binnen de kunst- en cultuurgeschiedenis.

Grote meesters: werk en achtergrond Op een intensieve manier gaat u naar grote namen of stromingen uit de kunstgeschiedenis kijken, naar werken, levens, achtergronden en navolgers, zodat u zicht krijgt op de context waarin het werk ontstond en (meestal niet!) gewaardeerd werd.

Er wordt uitgebreid ingegaan op de invloeden waaraan de meesters onderhevig waren en de context waarin het werk ontstond. Maar uiteraard komen ook de grappige en sappige details aan bod en de indruk die het werk visueel en emotioneel maakt. En dat alles onder het motto: ‘De kunsthistorie is er niet om uw opvattingen over kunst te bevestigen, maar om uw opvattingen en visie op de visuele wereld te verruimen’.  De kosten bedragen € 50,00.

Inlichtingen en inschrijven bij de administratie van Bouquet.

Wanneer?
9 maart 2011 van 10.00 tot 12.00 uur
Organisator
Volksuniversiteit Bouquet
681 35 43
info@volksuniversiteit-bouquet.nl
Locatie:
Witte de Withstraat 59
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.