Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Spreekuur nieuwbouwplannen Petrakerk

Spreekuur nieuwbouwplannen Petrakerk

De Gereformeerde Gemeente in Hendrik-Ido-Ambacht wil een nieuwe kerk bouwen aan de Margrietstraat op de plek van de voormalige basisschool de Tweestroom.
Het college heeft in april 2010 in het coalitieprogramma opgenomen dat er onderzoek naar de mogelijkheden van deze locatie kan worden verricht, waarbij een vergelijking wordt gemaakt met de locatie Zuidwende.
Op 29 juni 2010 heeft het college besloten de locatie Zuidwende los te laten en onder voorwaarden verder mee te willen werken aan nieuwvestiging aan de Margrietstraat. Vervolgens is door de kerk een schetsplan ingediend. Dit plan ligt thans ter beoordeling voor bij de Welstandscommissie. Er is regelmatig overleg met de Commissie Huisvesting van de Petrakerk.

Het gemeentebestuur heeft gekozen voor de locatie Margrietstraat. Dit betekent ook dat de gemeente onder voorwaarden wil meewerken aan de realisatie van de kerk. Net zoals de gemeente dit bij andere gebouwen doet zoals bijvoorbeeld de nieuwbouw van een kantoor of zorginstelling.
De voorwaarden die de gemeente stelt bij de ontwikkeling van de Petrakerk hebben betrekking op meerdere onderwerpen: esthetisch (het uiterlijk van het gebouw), praktisch (de herinrichting van de directe omgeving), juridisch bestuursrechtelijk (het maken van een wijzigingsplan) en juridisch privaatrechtelijk (de verkoop van de grond). Anders gezegd: Het bouwplan voor de kerk moet worden uitgewerkt, de directe omgeving moet opnieuw worden ontworpen en de planologie moet geregeld worden. Ook de verkoop van de locatie Tweestroom aan de Gereformeerde Gemeente is aan de orde, waarbij een vergoeding van de kosten voor de herinrichting van de directe omgeving, de zogenoemde exploitatiebijdrage, een belangrijk aspect is. Al deze punten worden de komende maanden nader onderzocht. Vervolgens mag de nieuwe kerk pas worden gebouwd als er met alle voorwaarden voldoende rekening is gehouden en als alle vergunningen zijn aangevraagd en verleend.

De formele procedures zijn dus nog niet gestart. De verwachting is dat dit na de zomerperiode gaat gebeuren. En als dat gebeurt, heeft u de gelegenheid om zienswijzen in te dienen, als onderdeel van de procedures.

Dit ambtelijk spreekuur is om u te informeren. Er zijn nog geen inhoudelijke plannen of tekeningen om te laten zien, omdat we zover nog niet zijn. Wel informeren wij u graag nader over de stand van zaken en kunnen wij een toelichting geven op de formele procedures en hoe het ontwikkelproces van een nieuwe kerk eruit ziet. Denkt u bijvoorbeeld aan het bouwplan, het ontwerpinrichtingsplan voor de directe omgeving en het ontwerpwijzigingsplan waarin de bouwmogelijkheden worden vastgelegd. Dergelijke plannen maken onder meer duidelijk hoe een nieuw gebouw stedenbouwkundig wordt ingepast in de omgeving, hoe de verkeersinfrastructuur eruit gaat zien en welke parkeervoorzieningen worden voorgesteld. Uiteraard kunt u tijdens het spreekuur ook vragen stellen of bepaalde zorgen uiten.

Op het ambtelijk spreekuur zullen aanwezig zijn: de gemeentelijk projectleider, het hoofd van de afdeling Beleid en Ontwikkeling en de communicatieadviseur.

Wanneer?
31 maart 2011 van 17.00 tot 19.30 uur
Locatie:
in de raadzaal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.