Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Duyschot Avondconcert

Duyschot Avondconcert

Vandaag vindt het eerste concert van een reeks van acht Duyschot Concerten plaats. Tijdens dit avondconcert treden Gerard van der Zijden (organist in de Pelgrimsvaderkerk in Rotterdam Delfshaven) en Christian van Es (bariton) op.

Christian van Es zal uit A Musicall Banquet van John Dowland een drietal delen zingen. Verder brengt hij een viertal liederen uit Geistliche Lieder aus Schmemellis Gesang-Buch van J.S. Bach ten gehore. Van dezelfde componist zingt hij twee delen uit BWV 82 waaronder het bekende recitatief Schlummert ein. Gerard van der Zijden begeleidt daarbij op het orgel. Als solist speelt Van der Zijden werken van Sweelinck (Balletto del Granduca) en Mozart.

Het jaarprogramma is afwisselend. Het optreden van de Laurens Cantorij met een carolsconcert in december, Pieter Jan Belder op pianoforte tijdens het eindejaarconcert alsmede een blazersensemble samengesteld uit leden van het RPO met o.a. Anja van der Maten zijn zeker het vermelden waard.

De stichting heeft een mooie serie weten samen te stellen. Liefhebbers van met vakmanschap vertolkte klassieke muziek kunnen hoge toegangsprijzen, file- en parkeergeldfrustaties voorkomen door de concerten in de Hendrik-Ido-Ambachtse Dorpskerk te bezoeken. De contacten met de artiesten na het concert geven vaak nog iets speciaals aan de concerten. Hogere bezoekersaantallen acht het bestuur, dat zeker niet ontevreden is over de huidige aantallen, wenselijk. Dit om een zekere basis te leggen onder de serie van het seizoen 2012-2013. Door bezoek aan deze concerten wordt meegeholpen aan het behoud van cultuur in de regio.

Het complete aanbod is te vinden op de site van de stichting.
Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Wanneer?
1 oktober 2011 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Dorpskerk, Kerkplein
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.