Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Dorpsgesprek

Na het succesvolle ‘Dorpsgesprek’ wat de fractie van Gemeente Belangen heeft gehouden op 8 juni jl. in Wielzate is er vandaag het tweede ‘Dorpsgesprek’. Het is uiteindelijk de bedoeling dat voor elk te houden ‘Dorpsgesprek’ een andere locatie gekozen wordt, zodat de fractie uiteindelijk alle wijken/buurten in onze gemeente bezoekt.

Tijdens het ‘Dorpsgesprek’ kunt u aan de fractie vragen stellen over b.v. uw woon/leefomgeving. De gesprekken zijn niet bedoeld voor klachten die bij de meldtelefoon ‘openbare ruimte’ thuis horen. Wel kunnen b.v. reeds gemelde maar (nog) niet afgehandelde klachten aan de orde komen.

De fractieleden van Gemeente Belangen – als onderdeel van de Ambachtse gemeenteraad – hebben de wijsheid niet in pacht. De ervaringsdeskundigen zijn de bewoners van de straten in Hendrik-Ido-Ambacht zelf. Zij zouden moeten kunnen meepraten over het te voeren beleid. Naar de inzichten van Gemeente Belangen moet inspraak – een beter woord is meespraak - zoveel mogelijk bevorderd worden door inwoners uit te nodigen voor fractie-, commissie- en gemeenteraadsvergaderingen, kortom Gemeente Belangen zou de stap van in/meespraak naar dialoog willen maken. Burgerparticipatie wordt dan niet alleen een doel maar ook een middel om Hendrik-Ido-Ambacht die mooie gemeente te laten blijven die het nu is. Tijdens de komende begrotingsbehandeling op 31 oktober en 3 november a.s. zal de fractie burgerparticipatie aan de orde stellen.

Wilt u meer informatie stuur een mail.

Wanneer?
6 oktober 2011 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
in het Hervormd Jeugdcentrum aan de Vijverhof 10
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.