Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie van Paul de Hoog

Tot eind oktober is in de hal van het gemeentehuis een expositie van de kunstschilder Paul de Hoog te zien. Paul woont en werkt al ruim vijfendertig jaar in de Drechtsteden. De schilderijen van zijn hand zijn op werkdagen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen.

Levenskracht
De kunstschilder is al sinds zijn jeugd bezig met tekenen en schilderen. Bij Galerie de Schans te Rotterdam waren zijn eerste exposities. Hij volgde grafische opleidingen, maar ook technieken en handvaardigheid aan de Nutsacademie te Rotterdam. Daarna ging hij als grafisch vormgever aan de slag. Maar tekenen en schilderen bleven zijn passie. De Hoog: “Ik haal er mijn levenskracht uit.”

Natuur
Aanvankelijk maakte Paul de Hoog schilderijen en pastels. Later volgden beelden in hout, metalen of steen. Toch liet het schilderen hem niet los en nu wijdt hij zich aan het schilderen van ingetogen beelden uit de natuur. Hij gebruikt veel grijs- en blauwtinten, natuurlijke materialen en diepe primaire kleuren.

Inspiratie
Schetsen doet De Hoog tijdens zijn reizen naar landen met oude culturen: “de natuur inspireert me en ik koester gevonden voorwerpen van hout, steen en metaal. Oervormen, die fascineren me!” Dit vind je terug in zijn objecten.

Kijk voor meer informatie over de openingstijden op de website (bovenaan) op contact.

Wanneer?
Van 26 september 2011 00.00 uur tot 29 oktober 2011 00.00 uur
Locatie:
in de hal van het gemeentehuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.