Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Duyschotserie: Rien Donkersloot

Duyschotserie: Rien Donkersloot

Rien Donkersloot (1985) heeft al meerdere keren het Duyschotorgel bespeeld, als solist en begeleider. Vanwege zijn indrukwekkende orgelspel is hij in de lopende serie twee keer te horen. De eerstkomende keer is dat als solist. Hij speelt dan werken van J.S. Bach, H. Scheidemann, beide componisten uit de 17e eeuw. Vervolgens worden composities vertolkt van de 20e-eeuwers Hans Friedrich Micheelsen en Guy Bovet. Ook een improvisatie van de organist is deel van het programma.

Rien Donkersloot studeerde met uitstekende beoordeling af aan het Rotterdams Conservatorium. Zijn docenten waren Ben van Oosten en Bas de Vroome. Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter. Ook heeft hij de studie kerkmuziek afgerond. Hij won verschillende prijzen. De vier cd’s die van zijn orgelspel zijn gemaakt zijn zeer positief ontvangen.

Rien is organist van de Maranathakerk te Rotterdam-Zuid, de dorpskerk in Rhoon en van de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Dit jaar rondde hij ook een studie als beiaardier af. Tijdens internationale concoursen voor beiaardiers in Wavre (België) en Gorinchem wist hij een eerste prijs te behalen. Verder heeft hij een uitgebreide lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider.

Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Wanneer?
12 november 2011 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
Stichting Duyschot Concerten
Locatie:
Dorpskerk, Kerkplein
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.