Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open dag christelijke basisscholen en Kinderopvang Bobo

Open dag christelijke basisscholen en Kinderopvang Bobo

De christelijke basisscholen van Hendrik‐Ido‐Ambacht en Kinderopvang Bobo organiseren vandaag een open dag. Tijdens deze open middag zijn alle ouders die op zoek zijn naar een school en opvang van harte welkom. Ouders kunnen samen met hun kind(eren) een kijkje komen nemen op één van de locaties. Schrijft u op deze dag in voor de kinderopvang? Dan berekent Bobo geen inschrijfkosten.

Christelijke basisscholen in Hendrik Ido Ambacht
De open middag geldt voor de volgende christelijke basisscholen in Hendrik‐Ido‐Ambacht:

  • CBS De Wijngaard,  Druivengaarde 9. Tel. : 078 – 68 220 55
  • CBS De Tweestroom, P.C. Hooftsingel 7. Tel.: 078 – 68 149 65
  • CBS De Meander Bekestein, Bekestein 54‐56. Tel.:078 – 68 175 05
  • Christelijk Educatief Kindcentrum “De Oase”, Witte de Withstraat 46. Tel.: 078 – 68 133 97

De leerkrachten vertellen de kinderen mooie Bijbelverhalen, bidden en zingen met hen, vieren de christelijke feestdagen met elkaar en bieden een fijne en leerzame periode voor de kinderen. Kenmerkend voor deze christelijke basisscholen is, dat ze het degelijke en gestructureerde onderwijs van vroeger combineren met de modernste didactische inzichten en middelen. De onderwijsinspectie heeft recent uitgesproken dat ze tevreden is over deze scholen. De leerresultaten zijn prima en er wordt goede zorg aan de leerlingen besteed. De teams vinden het ook belangrijk dat de kinderen met plezier naar school gaan. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan het pedagogisch beleid. Ouders die geen kerkelijke achtergrond hebben, maar wel op zoek zijn naar een kwalitatief goede school die de christelijke normen en waarden op een eigentijdse en kinderlijke manier overdraagt, zijn hier ook van harte welkom.

Kinderopvang Bobo
De Christelijke basisscholen werken nauw samen met Kinderopvang Bobo. Op deze manier sluiten onderwijs en opvang optimaal op elkaar aan. Kinderen kunnen voor en na schooltijd terecht op de Buitenschoolse opvang van Kinderopvang Bobo. Sporten, spelletjes doen, relaxen, huiswerk maken op de computer, knutselen, tekenen, buitenspelen of deelnemen aan naschoolse activiteiten, het kan allemaal bij de Buitenschoolse opvang. De BSO is 52 weken per jaar geopend en heeft ruime openingstijden, van ’s ochtends 07.00 uur tot ’s avonds 18.30 uur is uw kind welkom.
Ook is het mogelijk om gebruik te maken van het Kinderrestaurant van Kinderopvang Bobo. Kinderen eten hier een lekkere en gezonde lunch en spelen buiten. Als het tijd is, gaan ze voldaan terug naar de klas. Kinderen die gebruik maken van de BSO kunnen op dezelfde dag kosteloos gebruik maken van het Kinderrestaurant.

Hele dagopvanglocatie met christelijke identiteit
Kinderopvang Bobo is per 1 mei 2011 gestart met een nieuwe Hele dagopvanglocatie. De locatie maakt (net als de BSO) onderdeel uit van Christelijk Educatief Kindcentrum “De Oase”. Deze Hele dagopvanglocatie in Hendrik‐Ido‐Ambacht is gevestigd aan de Witte de Withstraat 46 en heeft een christelijke identiteit. Dat betekent dat er naast de reguliere thema’s ook christelijke thema’s aangeboden worden. En er wordt gewerkt met het leerprogramma Uk & Puk en met Timotheüs.

Christelijk Educatief Kindcentrum “De Oase”
In het Christelijk Educatief Kindcentrum werken CBS De Meander en Kinderopvang Bobo samen aan een geweldig aanbod voor alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. We bieden christelijk onderwijs en opvang onder één dak, zodat kinderen in een vertrouwde omgeving naar school gaan en daarnaast ook naar de opvang.

Informatie
Meer informatie over Bobo vindt u op de website of bel het Centraal Bureau.
Voor meer informatie over de Christelijke basisscholen kunt u contact opnemen met Frans Cornet, Tel. 06 – 38 67 58 80.

Wanneer?
30 januari 2012 van 13.30 tot 16.00 uur
Organisator
Kinderopvang Bobo
Locatie:
zie bericht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.