Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Duyschot concert - Laurens Kamerkoor

Duyschot concert - Laurens Kamerkoor

In het komende Duyschot concert worden twee motetten, een cantate en een fuga van J.S. Bach uitgevoerd. Het in de regio zeer gewaardeerde Laurens Kamerkoor o.l.v. Gabor van Os verklankt deze werken. Het koor wordt daarbij begeleid door de organist Rien Donkersloot. Zowel het kamerkoor als de organist zijn geen onbekenden op het Duyschotpodium en mochten eerder op een ruime publieke belangstelling rekenen.

De vocale stukken hebben alle een religieuze inhoud. De cantates zijn geschreven voor de eredienst en worden als zodanig ook nog steeds uitgevoerd. De cantate Jesu, der du meine Seele (BWV 78) zal op 4 februari als onderdeel van een concert te horen zijn. De soli worden vertolkt door Henny de Snoo-van Breugel, sopraan en Pieter van Breugel die de altpartij zingt. Zij beiden maken ook deel uit van het koor. Leon van Liere (tenor) en Vincent Spoeltman (bas-bariton) zijn de andere solisten.

Bach heeft de kunst van het componeren van cantates tot grote hoogte gebracht en dat is ook in deze cantate te horen. BWV 78 is niet alleen één van de bekendere en meest vertolkte Bachcantates, het is vooral een uitzonderlijk geïnspireerde compositie: gevarieerd, kunstig, maar ook expressief.

Het motet Komm, Jesu, Komm (BWV 229) is een twee-korig werk. In dit motet zijn niet bijbelteksten, zoals gebruikelijk, het uitgangspunt maar twee coupletten van een liedtekst door Paul Thymich, docent aan de Thomasschule in Leipzig, geschreven vanwege het overlijden van de toenmalige rector van de school. Het andere motet is het bekende Jesu meine Freude (BWV 227) waarin het zes coupletten van het gelijknamige kerklied in steeds andere harmoniseringen worden afgewisseld met teksten uit Paulus brief aan de Romeinen.

Rien Donkersloot zorgt voor de begeleiding en speelt ook een orgelsolo: de fuga in g moll. (BWV 578)

Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis
Reserveren uitsluitend via email

Wanneer?
4 februari 2012 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
Stichting Duyschotconcerten
duyschot-pr@xs4all.nl
Locatie:
Dorpskerk, Kerkplein
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.