Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

3e Dorpsgesprek

3e Dorpsgesprek

Tijdens deze avond willen we graag uw mening peilen over Hendrik-Ido-Ambacht. Tijdens het ‘Dorpsgesprek’ kunt u aan de fractie vragen stellen over b.v. uw woon/leefomgeving. De gesprekken zijn niet bedoeld voor klachten die bij de meldtelefoon ‘openbare ruimte’ thuis horen. Wel kunnen b.v. reeds gemelde maar (nog) niet afgehandelde klachten aan de orde komen. Ook is de bezoeker in de gelegenheid vragen te stellen over actuele onderwerpen. Alle vragen worden na afloop van de bijeenkomst gebundeld om de vraagstellers later antwoord te kunnen geven.

De fractieleden van Gemeente Belangen – als onderdeel van de Ambachtse gemeenteraad – hebben de wijsheid niet in pacht. De ervaringsdeskundigen zijn de bewoners van de diverse buurten en wijken van Hendrik-Ido-Ambacht zelf. Zij zouden moeten kunnen meepraten over het te voeren beleid. Naar de inzichten van Gemeente Belangen moet inspraak – een beter woord is meespraak - zoveel mogelijk bevorderd worden door inwoners uit te nodigen voor fractie-, commissie- en gemeenteraadsvergaderingen, kortom Gemeente Belangen zou de stap van in/meespraak naar dialoog willen maken. De fractie heeft – zoals beloofd – tijdens de laatste begrotingsbehandeling meer aandacht gevraagd voor Burgerparticipatie maar kreeg toen niet alle handen daarvoor op elkaar. Inmiddels heeft de fractie de indruk dat het onderwerp op meer steun van college en raad kan rekenen. We houden de vinger aan de pols.

Meer informatie? Stuur een mail.

Wanneer?
8 maart 2012 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Gemeente Belangen
fractiegb@gembel.nl
Locatie:
in gebouw Emmastaete aan de Emmasingel
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.