Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Duyschot Concert: viool en orgel

Duyschot Concert: viool en orgel
Met een concert door Antoinette Lohmann en Wim Dijkstra, respectievelijk op viool en orgel, wordt het Duyschot Concertseizoen 2011-2012 afgesloten. Hun programma vermeldt uitsluitend werken van J.S. Bach. Zij voeren twee sonates uit voor orgel en viool (BWV 1017 en 1018). Solistisch speelt Wim Dijkstra drie verschillende Praeludia en fuga’s.
 
Beide professionele musici hebben hun sporen verdiend in de wereld van de muziek. Uit hun uitgebreide cv, te lezen op de website van de stichting, is de volgende selectie gemaakt om een indruk te geven.
 
Antoinette Lohmann (Amsterdam 1969) is altijd actief geweest op uiteenlopende muzikale terreinen, van salonmuziek tot Argentijnse tango, van Flairck tot hedendaagse muziek en van barok tot volksmuziek. Thans is zij vooral actief op het terrein van de historische uitvoeringspraktijk op viool, altviool en viola d'amore. Antoinette is als hoofdvakdocent barokviool,-altviool en historische documentatie verbonden aan het Utrechts Conservatorium. Vanaf september 2012 zal zij dezelfde functie ook vervullen aan het conservatorium van Castel Branco, Portugal. Daarnaast is zij een paar maanden per jaar actief betrokken bij de ontwikkeling van de historische uitvoeringspraktijk in Zuid-Afrika, zowel als in de concertpraktijk als in het onderwijs.
 
Wim Dijkstra(1971) studeerde orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hans van Nieuwkoop. Als organist van de Grote of Sint Nicolaaskerk te Monnickendam is hij de vaste bespeler van het monumentale Gerstenhauerorgel (1780). Hij is ook actief als koordirigent. Wim Dijkstra was te horen op radio en televisie, bij programma’s als Woord op zondag en C-Majeur van de NCRV.

De toegangsprijs is € 10,00 (CJP / 65+: € 9,00).
Kinderen t/m 12 jaar (onder begeleiding) hebben gratis toegang.
Wanneer?
14 april 2012 van 16.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Dorpskerk, Kerkplein
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.