Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatieavond Yulius in Zuidwende-Zuid

Informatieavond Yulius in Zuidwende-Zuid

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht houdt een informatieavond over de mogelijke komst van de hoofdvestiging van regionale zorginstelling Yulius in Zuidwende-Zuid. De gemeente en Yulius informeren die avond omwonenden en andere geïnteresseerden over de plannen en het haalbaarheidsonderzoek dat op dit moment uitgevoerd wordt.

De hoofdvestiging van Yulius zal voor een groot deel bestaan uit woon- en/of zorgvoorzieningen en voor een kleiner deel uit kantoor. Een deel van het huidige hoofdkantoor in Dordrecht en een aantal van de huidige woon- en/of zorgvoorzieningen verspreid in de Drechtsteden gaan naar verwachting deel uitmaken van de nieuwe hoofdvestiging. Deze moet plaats gaan bieden aan circa 100 cliënten die op locatie zullen verblijven en (veelal langdurig) in behandeling zijn in verband met psychiatrische problematiek. Daarnaast zullen ambulante cliënten overdag de poliklinische afdeling voor behandelingen bezoeken.

Haalbaarheidsonderzoek
Op verzoek van Yulius onderzoekt de gemeente de mogelijkheden voor de mogelijke hoofdvestiging van Yulius in Zuidwende-Zuid. De gemeente wil niet alleen de ruimtelijke mogelijkheden benutten, maar ook verantwoordelijkheid nemen voor de doelstelling van de Drechtsteden om een plek te bieden aan zorginstellingen als Yulius. Ruimtelijke inpasbaarheid, verkeer, milieu en wettelijke procedures maken onderdeel uit van het haalbaarheidsonderzoek.

Informatieavond
De gemeente vindt het belangrijk omwonenden in een vroeg stadium te informeren over het haalbaarheidsonderzoek, het besluitvormingsproces en de inhoud van de plannen. Omwonenden en andere belangstellenden kunnen zich aanmelden per telefoon of e-mail bij projectassistente Cora Nederlof van de gemeente.

Wanneer?
17 april 2012 van 19.30 tot 21.00 uur
Organisator
Cora Nederlof (van de gemeente)
770 26 64
c.nederlof@h-i-ambacht.nl
Locatie:
in de Raadszaal van het gemeentehuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.