Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Duyschot Concert - Red Rose Four

Duyschot Concert - Red Rose Four

In het komende Duyschot Concert treden drie blokfluitisten met een keur van verschillende blokfluiten op. Tijdens het concert treden ze, in tegenstelling tot wat de naam suggereert, met z’n drieën op. Het programma draait ook om het getal drie. Zelf schrijven ze over wat ze het Trioprogramma  3 noemen, het volgende..

‘Laat u meevoeren en ontdek hoe de polyfonie haar geheimen prijsgeeft! De 3 blokfluitisten laten u als luisteraar een ongekende transparantie in renaissancemuziek beleven. Het oor gaat op reis langs de verschillende melodieën die samen het web weven voor de meest miraculeuze composities uit de 15e en 16e eeuw.
Tijdens het programma hoort u muziek uit De Nederlanden, Spanje en Engeland. Deze totaal verschillende muzikale stijlen weerklonken in een periode van bondgenootschap en samenzwering, religie en bloedvergieten. Een strijd waarin deze drie landen tot elkaar veroordeeld waren. Luisterend naar de muziek hoort u de zeeslagen, het bidden en de hoop...’

De leden van Red Rose Four vertegenwoordigen de nieuwe generatie musici. Tijdens concerten wordt er niet alleen muziek gemaakt, maar vertellen zij u over de renaissancemuziek, de componisten en de bijzondere instrumenten die zij bespelen. Na afloop kunt u bijvoorbeeld de blokfluit van bijna twee meter van dichtbij bekijken of de cd 'Dese coxkens' aanschaffen.

Sinds de oprichting in 2004 heeft het ensemble al veel hoogtepunten meegemaakt. Zo werkte het ensemble samen met zangeres Luciana Mancini en won het in de zomer van 2008 de hoogste prijs op de International Young Artist’s Presentation - Early Music 2008 te Antwerpen. Het ensemble werd geroemd om de harmonieuze presentatie, het goede samenspel en de prachtige ensembleklank.
Red Rose Four speelde daarna met veel succes op de Internationale Muziekzomer Gelderland 2008, waar het ensemble concerten gaf met blokfluitist Erik Bosgraaf. Ook op internationale podia gaven zij acte de présence.

Tijdens het concert zijn werken te horen van o.a. Jacob Obrecht, Orlando di Lasso, King Henry VIII, Francisco de la Torre en John Dunstable.

Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Wanneer?
19 januari 2013 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
Stichting Duyschot Concerten
Locatie:
Dorpskerk, Kerkplein
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.