Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Zes lessen over Filosofie bij Bouquet

Levenskunst is in de mode. Het staat weer duidelijk op de filosofische agenda. Filosofie had in de klassieke oudheid, bij de Grieken en de Romeinen, vooral betrekking op levenskunst, d.w.z. de vormgeving van het eigen leven tot een goed en mooi leven. Is het voor de mens weggelegd om van zijn leven een kunstwerk te maken? En zo ja, onder welke condities kan dat en welke vaardigheden zijn daar voor nodig?

We gebruiken het boek “de troost van de filosofie” van Alain de Botton als leidraad voor de discussie. In dit boek worden een aantal problemen en valkuilen beschreven die ieder mens in zijn leven tegenkomt, waarbij steeds vanuit een filosofisch gezichtpunt onderzocht wordt hoe daar mee om te gaan.6 lessen op dinsdagmiddag van 13.30-15.30 uur in H.I.Ambacht, start 5 maart 2013, o.l.v. de heer Henri Meulenbeek.

Wanneer?
5 maart 2013 van 13.30 tot 15.30 uur
Organisator
Volksuniversiteit Bouquet
681 35 43
info@volksuniversiteit-bouquet.nl
Locatie:
Witte de Withstraat 59
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.