Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Jaarlijkse Veteranendag

Jaarlijkse Veteranendag

Op zaterdag 13 april vindt vanaf 9.30 uur voor de vijfde keer de jaarlijkse veteranendag plaats voor veteranen uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. De veteranen ontmoeten elkaar in Festino! aan het Norderstedtplein 10 in Zwijndrecht.

De veteranen worden toegesproken door burgemeester Maria Wiebosch-Steeman van Zwijndrecht en burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht. De veteranen kunnen daarna ruimschoots herinneringen ophalen onder het genot van een ’blauwe hap’ (rijsttafel).
Activiteiten
 
Voor het publiek is er ook wat te beleven. Om 10.30 uur is een herdenkingceremonie op het Norderstedtplein. Belangstellenden kunnen vanaf 11.00 uur een ritje maken in (TRIS) legervoertuigen van de Zwijndrechter Ad van Wingerden.
 
De Saint Andrews Pipeband verzorgt een optreden, zowel in Festino! als in Winkelcentrum Walburg.
 
In het winkelcentrum Walburg maken Marechaussees hun opwachting in het tenue van de jaren ‘70. Ook staan er stands van het Veteraneninstituut en van Unifil (United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL), of Interim-vredesmacht van de VN in Libanon)
 
Wanneer?
13 april 2013 van 09.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Festino! aan het Norderstedtplein 10 in Zwijndrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.