Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Barokensemble Rood Hout treedt op in Duyschot Concert

Barokensemble Rood Hout treedt op in Duyschot Concert

Klavecimbel, orgel, klassieke hobo’s, blokfluit en sopraan zullen in het afsluitende Duyschot Concert zijn te horen in een programma waarin werken van J.S. Bach worden vertolkt. Rood Hout bestaat uit drie musici t.w. Gerben Budding, Nienke van der Meulen en Linde Schinkel. Tijdens concerten vertellen zij het publiek vol overgave over de muziek, het muzikantschap en het programma. Na het concert bent u uitgenodigd om vragen te stellen aan de leden van het ensemble en de instrumenten te bekijken, zoals bijvoorbeeld de hobo da caccia.

Ensemble Rood Hout werd opgericht in 2008 en maakte sindsdien al enkele hoogtepunten mee zoals een concert in de Fringe serie van het Festival Oude Muziek te Utrecht in 2009. Rood Hout verzorgde een concert in Vredenburg Leeuwenbergh te Utrecht, speelde in de Fringe serie van het Reincken Festival in 2010 en was te gast in de radioprogramma’s 'Opium' en ‘Spiegelzaal’.
 
De veelzijdigheid van de musici blijkt uit een kleine opsomming van hun activiteiten. Gerben Budding studeerde het hoofdvak orgel en koordirectie en behaalde daarvoor in 2011 voor beide zijn masterdiploma cum laude. Verder studeerde hij kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Bij Léon Bak studeerde hij bijvak piano. Klavecimbellessen kreeg hij van Siebe Henstra. Op het gebied van ensemblespel (Oude Muziek) kreeg hij o.a. les van Daniël Brüggen en Heiko ter Schegget. Ook volgde hij zanglessen. Gerben Budding is hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem en o.a. dirigent van Christelijke Oratorium Vereniging 'Con Amore' te Zwijndrecht. Als (koor)zanger is hij actief bij verschillende koren en ensembles waaronder Kamerkoor Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden.
 
Nienke van der Meulen is een Nederlandse blokfluitiste en barok-hoboïste met een grote passie voor beide instrumenten. Naast haar uitvoerende studie aan de conservatoria van Utrecht en Berlijn, studeerde ze muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Momenteel studeert ze barokhobo bij Antoine Torunczyk in Parijs. Nienke geeft ongeveer 60 concerten per jaar in binnen- en buitenland. 
 
De sopraan Linde Schinkel behaalde in 2011 haar masterdiploma aan het Fontys Conservatorium. Ze volgde veel masterclasses (o.a. Johannette Zomer, Margreet Honig, Carolyn Watkinson en Evelyn Tubb) en interpretatielessen (Richard Egarr, Fabio Bonizzoni en luitisten Fred Jacobs en Michael Fields). Zij zingt solo in vele oratoria. Linde is verbonden aan twee oude-muziekensembles: "Udite!" en "Rood Hout" waarmee ze regelmatig optreedt. Ze maakt eigentijdse muziektheaterprogramma's met klassieke zang onder de naam VOX Muziektheater. 
 
Concertbezoekers krijgen dit laatste concert informatie over de samenstelling van het programma 2013-2014. Hierin zitten muzikale verrassingen die ervoor zullen zorgen dat liefhebbers van klassieke muziek de weg naar de Dorpskerk in Hendrik-Ido-Ambacht weten te vinden.
 
 
Datum: zaterdag 20 april 2013
Aanvang: 16.00 uur
Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis
Plaats: Dorpskerk, Kerkplein, Hendrik-Ido-Ambacht
Nadere informatie: www.duyschot.nl
Twitter: @DuyschotConcert 
Facebook: Duyschot Concerten
 
Wanneer?
20 april 2013 van 16.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Dorpskerk, Kerkplein,
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.