Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Beethoven in de Ambachtse Dorpskerk

Beethoven in de Ambachtse Dorpskerk

Het programma van het eerstvolgende Duyschot-concert is geheel gevuld met muziek van Ludwig van Beethoven. Twee gehele sonates en enkele Bagatellen, ‘kleinigheden’, worden uitgevoerd. De pianiste Shuann Chai zal deze werken vertolken op een Rosenberger fortepiano, een instrument dat uit de tijd van Beethoven stamt en dat zij in bruikleen heeft gekregen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

De twee sonates die Shuann Chai uitvoert zijn de Mondschein- en de Waldsteinsonate.  De Mondschein is wel één van de meest beroemde klassieke stukken, romantisch van aard. Zo bekend dat je het kunt rekenen tot de ‘music voor de millions’. De Walsteinsonate is genoemd naar graaf Waldstein: hij was één van Beethovens weldoeners of beschermheren. We zouden wellicht nu van sponsors spreken.
Opmerkelijk is het dat Beethoven deze composities schreef nadat zijn doofheid steeds duidelijker vormen had aangenomen. De Waldsteinsonate (1804) schreef hij nadat hij in 1802 even had overwogen om een eind aan zijn leven te maken. Na dat dramatische moment heeft hij besloten zich alleen nog maar te wijden aan het componeren en het uitvoeren ervan te staken. Gelukkig maar, want dat heeft nog veel mooie muziek opgeleverd.

Op dit moment is Shuann Chai bezig om alle sonates van Beethoven uit te voeren. Ze mag dan ook als een ervaren vertolker van deze componist worden gezien.  Tijdens haar concert in Vredenburg imponeerde zij het publiek met haar spel. Ze trad op in Parijs en in China. Ze was voor verschillende radiostations te horen o.a. in het programma Avro Klassiek. Ook als docerend musicus is zij actief. In China gaf ze masterclasses en ze is aan het Haags Conservatorium verbonden om daar te doceren over het gebruik van oude (toets)instrumenten.

 

Wanneer?
9 november 2013 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dorpskerk
Locatie:
Dorpskerk, Kerkplein, Hendrik-Ido-Ambacht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.