Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Joods-Christelijk Tweegesprek

Joods-Christelijk Tweegesprek

Sjimon René den Hollander is een sefardisch-joodse schriftgeleerde in New York. Piet van Veldhuizen is een protestants-christelijke schriftgeleerde in Hendrik-Ido-Ambacht. Sjimon en Piet gaan 'voor publiek' met elkaar in dialoog over een bijbelverhaal dat in protestants Nederland bij het bijbellezen vaak wordt overgeslagen: Genesis 38. Dat gaat over Tamar die zwanger wordt van haar schoonvader. Eind november/begin december staat dat hoofdstuk op de leesroosters, in alle synagoges wereldwijd én in de Nederlandse kerken die het oecumenisch leesrooster volgen. En Tamar wordt in onze tradities expliciet geëerd als voormoeder van David (volgens het bijbelboek Ruth) en als voormoeder van Jezus (volgens het evangelie van Matteüs). Hoe lezen een jood en een christen dat oude verhaal?

 

 

Wanneer?
11 november 2013 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Pastoraal Centrum De Ark
Locatie:
Olijfgaarde 12
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.