Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Digitale reis naar Santiago de Compostela

Digitale reis naar Santiago de Compostela

Samen met de pelgrims maken we een reis langs de diverse Jacobswegen. Van Sint Jacobiparochie in Friesland tot Santiago in Noord Spanje, bezoeken we de monumenten waar nog steeds prachtige kunst te genieten valt. De cursus besteedt ook aandacht aan apostel Jacobus zelf. Wat weten we eigenlijk van diens leven in Jeruzalem en de wijze waarop de vrome legende tot stand kwam? Tijdens onze bedevaart wordt Jacobus' inwerking op de middeleeuwse samenleving duidelijk. Rond de figuur van Jacobus kwam het besef van opvang en ziekenzorg van de grond. De overheid misbruikte Jacobus door de pelgrimage als straf op te leggen. Naast Nederlandse en Belgische etappeplaatsen komen de beroemde Franse en Spaanse kloosterkerken op het scherm waaronder: Vézelay, Moissac, Le Puy, Arles, San Juan de la Peña, Leyre, Burgos, San Miguel de Escalada, Leon enz, enz. Mede dankzij de voortreffelijke, in elkaar overvloeiende, beelden en muziek, een digitale reis om nooit te vergeten.
4 lessen (1e serie) op woensdagmiddag van 13.30-15.30 uur in H.I. Ambacht. Start 8 januari 2014 o.l.v. de heer Cor van Vliet. Kosten: € 72,--

Wanneer?
Van 8 januari 2014 13.30 uur tot 29 januari 2014 15.30 uur
Organisator
Volksuniversiteit Bouquet
681 35 43
info@volksuniversiteit-bouquet.nl
Locatie:
Witte de Withstraat 59
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.