Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing: 'De grachtengordel in Amsterdam'

Lezing: 'De grachtengordel in Amsterdam'

De grachtengordel in Amsterdam
In 2013 bestaat in Amsterdam de wereldberoemde grachtengordel– het jongste werelderfgoed – 400 jaar. Het waarom er ooit is besloten om van Amsterdam een waterstad te maken en hoe dit omvangrijke project is gerealiseerd wordt tijdens deze lezing nader belicht. Vanaf 1613 komen de huidige Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht in beeld. Amsterdam wordt hiermee na Venetië de belangrijkste ‘waterstad’ in de wereld.

Tijdens deze lezing zullen we de ‘waterwegen’ ofwel grachten zien met hun monumentale behuizingen, waarvan er 8.863 onder monumentenzorg vallen. Een groot aantal van deze monumentale grachtenhuizen zullen we tijdens de lezing ook van binnen bekijken. Het betreft dan vooral 18e-eeuwse interieurs.

Op 22 maart 2014 verzorgt de docent een rondleiding langs de grachten. U reist op eigen gelegenheid naar Amsterdam, waar u wordt opgewacht door de docent. BU - Grachtengordel Amsterdam

1 lezing op donderdagavond van 19.30-21.30 uur in H.I.Ambacht en een wandeling door Amsterdam.

data: 20 maart 2014 (lezing), wandeling op zaterdag 22 maart 2014
docent: de heer Hans Tulleners
kosten: € 37,50

Opgeven kan via de website.

Wanneer?
20 maart 2014 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Volksuniversiteit Bouquet
681 35 43
info@volksuniversiteit-bouquet.nl
Locatie:
Witte de Withstraat 59
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.