Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Waarom Nu? en Via Crucis

Waarom Nu? en Via Crucis

De lijdensweg van Jezus naar en aan het Kruis en Zijn opstanding, die gevierd wordt met Pasen, inspireert al eeuwenlang musici. Zo ook The Vocals, The Choir Company en Dick Le Mair, die elk op eigen wijze deze kern van het evangelie in muziek uitdrukken. The Vocals doen dit met ‘Waarom Nu?’, een koor- en theatervoorstelling met als speciale gast acteur Peter van Dijk. Percussionist Dick Le Mair doet het, samen met een projectkoor van The Choir Company, met zijn nieuwe programma ‘Via Crucis’: een muzikale vertolking van de kruiswegstaties. Na enthousiast ontvangen eerdere gezamenlijke tours trekken de artiesten in maart en april door het land met deze nieuwe programma’s!

In het gezamenlijke programma van Dick Le Mair, The Choir Company en The Vocals (o.l.v. Maarten Wassink) krijgen beide kanten van Pasen, de lijdensweg en de betekenis van de opstanding, een plek. Het eerste deel van de avond wordt verzorgd door percussionist LeMair, een veelzijdig kunstenaar wiens muziek gerust uniek te noemen is. In een mix van gregoriaanse koralen, jazz en wereldmuziek wordt de luisteraar mee op reis genomen. Le Mair wordt hierbij bijgestaan door een speciaal projectkoor van The Choir Company. De samenwerking volgt op een succesvolle tour vorig jaar, toen Le Mair met het programma ‘Impressions of a Pilgrimage’ de pelgrimsweg naar Santiago de Compostella muzikaal tot leven bracht. Het nieuwe werk 'Via Crucis' is een muzikale vertolking van de kruiswegstaties, over een lijdensweg die pelgrimstocht wordt naar vergeving en vrede. Het werk wordt uitgevoerd met Jaap Mulder (bekend van Di Gojim) op klarinet en saxofoon, Frans de Berg op piano, Wouter van Iterson op contrabas en basgitaar en Dick Le Mair op marimba, percussie en slagwerk.

Na de pauze in het programma is het de beurt aan ‘The Vocals’ onder leiding van Maarten Wassink. Met “Waarom Nu” benadert de groep het lijdensverhaal vanuit het perspectief van verschillende personen. Johannes, Simon van Cyrene of bijvoorbeeld de toeschouwers langs de weg worden, elk op hun eigen manier, geconfronteerd met de persoon Jezus. Met de (voornamelijk Nederlandstalige) muziek van The Choir Company komen hun emoties en de vragen die zij gesteld hebben tot leven en word de luisteraar meegenomen naar het moment dat de geschiedenis voor eeuwig zou veranderen. ‘Via Crucis’ en ‘Waarom Nu?’ brengen Pasen op een nieuwe manier dichterbij.

Kaarten (excl. € 2,- reserveringskosten) Per persoon € 15,- (na 1 maart een verhoging van € 2,50) zijn te bestellen via de website.
 

Wanneer?
12 april 2014 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Open Hof Kerk
Locatie:
Schildmanstraat 72
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.