Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

The Consort en Petra Somlai spelen Bach in Dorpskerk

The Consort en Petra Somlai spelen Bach in Dorpskerk

Donderdagavond kunt u in de Dorpskerk in H.I. Ambacht om 20.00 uur genieten van een concert van The Consort of the 18th Century in samenwerking met Petra Somlai op Forte Piano. Zij spelen muziek van Bach en Mozart.

The Consort for 18th Century Harmony is het jongste oude muziek-ensemble van Nederland. De leden van dit internationale ensemble kennen elkaar via het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar hen de hoogste artisticiteit, technische/ambachtelijke vaardigheid en veelzijdigheid bij gebracht is. Binnen het Bachfestival beleeft The Consort zijn vuurdoop.

Naast muziek van Johann Sebastian (Orkestsuite nr.2) en Carl Philipp Emanuel Bach (Dubbelconcert in Es) speelt The Consort muziek van die andere beroemde vader en zoon: Leopold en Wolfgang Amadeus Mozart (Dubbelconcert in Es).

In het laatste werk treedt Petra Somlai aan als solist. Er zijn maar weinig ensembles die zich tijdens de première al kunnen verheugen op zo'n goede solist. Rising (?!) star Petra Somlai -net als Bachs verre voorvader Veit Bach afkomstig uit Hongarije- zal hij in Wolfgang Amadeus’ dubbelconcert KV 365 optreden als solist. Somlai’s kwaliteiten zijn in 2010 bevestigd door het winnen van het prestigieuze Internationale Fortepiano Concours van Brugge.

 

Wanneer?
25 september 2014 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Bachfestival
Locatie:
Ned. Herv. Dorpskerk aan het Kerkplein 13
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.