Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Werkplaats bijbelonderzoek

Werkplaats bijbelonderzoek

Op 3 en 17 februari en 3 maart is er de mogelijkheid om samen met Piet van Veldhuizen bijbelonderzoek te gaan doen.

Het is de bedoeling met elkaar te gaan speuren en spitten, zodat je eens meemaakt hoe dat is. Er kunnen maximaal 15 personen meedoen, dus meld je aan als je op de lijst wilt! Je hoeft geen voorkennis te hebben, maar je moet wel nieuwsgierig zijn.

Het zou mooi zijn als een paar mensen goed zijn in zoeken op het internet via hun laptop, als er een paar mensen zijn die in naslagwerken kunnen bladeren, er moeten zoeklijsten gemaakt, er moet gepiekerd worden: iemand die goed voor zich uit kan staren is ook welkom. En o ja, ook een of twee mensen die vooral in beelden of plaatjes denken.

Piet van Veldhuizen zorgt voor stapels boeken en papier en voor het onderwerp. De onderzoeksvraag luidt: waarom vermeldt de evangelist Marcus in het verhaal over de wonderbare spijziging (in hoofdstuk 6) dat de mensen gingen zitten “in groepen van vijftig en honderd”? Hebben die getallen een betekenis vanuit het Oude Testament? En wat valt er nog meer uit te zoeken bij dat korte verhaal?

Aanmelden via email.

Wanneer?
Van 3 februari 2015 00.00 uur tot 3 maart 2015 00.00 uur
Locatie:
De Ark, Olijfgaarde 12
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.