Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Sandra Kleipas vertelt haar verhaal

Sandra Kleipas vertelt haar verhaal

Met veel pijn en moeite kwam ze als gevoelig kind door de 12 jaar van het schippersinternaat te Zwijndrecht.... Nu vertelt ze eenmalig haar verhaal in de stad waar ze opgroeide...

Op maandagavond 20 april zal Sandra Kleipas (oud 'Julia internaat' leerling, auteur, therapeut en coach) haar verhaal doen.
Na 12 jaar internaat deed ze er heel wat jaren over om weer 'op plooi' te komen.
Inmiddels woont en werkt ze in België, voor 1 keer komt ze naar haar oude woonplaats en doet ze haar verhaal. Niet om te zeggen wie wat verkeerd deed... maar om te vertellen wat gevoelige kinderen en volwassenen nodig hebben.

Gevoelig wat nu?
Sandra verteld 'elke zondag werd ik door mijn ouder naar het internaat gebracht daar mocht ik samen met 70 andere kinderen eten, leren, slapen'. Het leek of de volwassenen en andere kinderen mij niet begrepen. Mijn gevoeligheid en mijn 'anders zijn' was iets waar ze geen (be)grip op leken te krijgen.
Al snel werden heel wat labels geplakt...
Niet alleen vervelend voor mij, ook voor mijn ouders die er alles aan deden om mij 'te laten helpen'.
Ik kon niet mee in het onderwijs, kon mij niet concentreren en men dacht aan verschillende 'leer en concentratiestoornissen'...

Later zou blijken dat ik geen laag maar juist een meer dan gemiddeld IQ (en EQ) heb...
Emotioneel zat ik als kind in zo'n grote groep niet lekker in mijn vel waardoor ik niet toe kwam aan leren. Ik paste niet in een 'standaard' hokje... iets wat in een groep kinderen lastig is.

Helaas is er nu, 25 jaar later nog niet veel veranderd... op scholen lijkt er lang niet altijd plaats voor het 'gevoelig' kind of anders zijn. Toch merk ik dat veel ouders en docenten wel willen maar niet weten hoe, dit is dan ook de reden dat ik met mijn verhaal naar buiten kom zodat we deze kinderen (en volwassenen) beter gaan begrijpen.

Op 20 April verteld Sandra op uitnodiging van enkele ouders van obs de Dukdalf te H.I. Ambacht haar verhaal. Ze vertelt wat gevoelige kinderen en volwassenen nodig hebben. Op school, thuis, de opvang en sportclub en op het werk. Via (praktijk en wetenschappelijke)voorbeelden, tips en het beantwoorden van vragen gaan geïnteresseerden naar huis met handvatten voor hun gevoelige kind en zichzelf!

Wanneer?
20 april 2015 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
OBS de Dukdalf
Locatie:
Jan Wissenslaan 9
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.