Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Programma 5 mei bevrijdingsdag

Programma 5 mei bevrijdingsdag

Programma 5 mei Baxpark

9:30-10:00: Aankomst Lopers op het havenhoofd

10:15: Vertrek van de lopers samen met de kinderen richting het podium in het Baxpark. Route:  Damweg – Kerkstraat – Graaf Willem laan – van Godewijckstraat – Weteringsingel – Hoge kade – Bruggetje over naar het Baxpark. Bij aankomst zal er langs het fietspad showband Cellebration staan samen met het publiek om de lopers binnen te halen.

10:50: Aankomst lopers met vuur bij het podium. Hier zal de burgemeester het vuur overnemen van de lopers en een kort toespraak houden. De klokken zullen gaan luiden waarna het vuur ontstoken kan worden.

11:00: Ontsteken vredesvuur en start bevrijdingsfestival door de burgemeester. Luiden van de klokken in de Drechtsteden. Start van het bevrijdingsfestival op het podium
11:00: Jeugdpopkoor Zinge!
12:00: Ambachtse muziekschool
13:00: Junior Bron Festival
13:30: Zangeres Iris     
14:00: Zangeres Julia
15:00: Muzikale invulling door de Dj’s van The Edge Drive In Show
16:00: Friends in Music
17:00: Belly Button
• Tussen de optredens door zullen de Dj’s van The Edge Drive In Show de overbrugging verzorgen

11:30: Start Sport en Spel Activiteiten door HI5 Ambacht in het Baxpark
• Met o.a. Disc golf door het park – 6 honken en een  Opblaasarena met 3 sporten

12:00-13:00: Keep Them Roling. 21 legervoertuigen die te bezichtigen zijn op het evenemententerrein tegenover de ridderhal. Aanrij route (anders dan eerst aangegeven omdat deze niet over de snelweg kunnen) Zij komen vanuit Zwijndrecht over de Laan van Welhorst – burg. Jonker Kade – Hogekade. Vertrek route:  Hoge Kade – Burg Jonkerkade – Pompe van Meerdevoortsingel (hier zal langzaam gereden worden om te kunnen zwaaien naar de bewoners van de Blije Borgh en Wielstaete) – Graaf Willemlaan – Antoniuslaan – Nijverheidsweg – Noordeinde en vervolgens de brug over richting Papandrecht.

12:30: Step Event op de skatebaan door Dock-03 Start door ??? Demonstratie en wedstrijden op de skatebaan Muziek zal verzorgt worden door de Ambachtse DJ Jils

+/- 14:30: Overvliegen van oude vliegtuigen van het vliegend museum Seppe. Bij het overvliegen zullen zij ook zichtbaar zijn in de Blije Borgh en op het terras van Wielstaete

18:00: Einde programma Baxpark

Programma ouderen ontmoetingscentrum Wielstaete gratis toegang
13:10: Langsrijden van de Legervoertuigen
13:30: Jeugdpopkoor Zinge!

Pauze

14:45: Muzikale verrassing

Programma gezamenlijke kerken
19:30-20:30: “Zingen van bevrijding”  Afsluitende bijeenkomst in de Dorpskerk. Aan deze afsluitende bijeenkomst zullen meewerken:        Mattijs Breukhoven, orgel, Jan Paul Langendijk, trompet, Juliette van de Haar, zang. Verdere zal er gesproken worden door Ds. A. Robbertsen, Ds. P. van Velthuizen, Burgemeester J. Heijkoop, Ds. C.A. van der Graaf en Mw. Ds M. Moerland.

Programma Historisch genootschap
14:00 – 16:00: De  tentoonstelling “Oorlog en vrede” met veel foto’s van de oorlog en de bevrijding in Hendrik-Ido-Ambacht met herinneringen van Ambachters aan de oorlog en de bevrijding op 5 mei in Den Brommert, de oudheidskamer.  Tegenover de Dorpskerk.

20:30: Na de afsluitende bijeenkomst van de gezamenlijke kerken is de tentoonstelling  “Oorlog en Vrede” open en zal hier een kopje koffie of thee geschonken worden.

Wanneer?
5 mei 2015 van 09.30 tot 20.30 uur
Organisator
Gemeente H.I.Ambacht
Locatie:
Hendrik Ido Ambacht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.