Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bevrijdingsloop 5 mei

Bevrijdingsloop 5 mei

Vijf mei 2015 is het 70 jaar geleden dat de Duitse capitulatie werd getekend in Hotel de Wereld in Wageningen. Op 5 mei om 0:00 uur ontsteekt de burgemeester van Wageningen daar het bevrijdingsvuur.

Doe mee met onze Bevrijdingsloop!

Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana uit Hendrik-Ido-Ambacht organiseert in samenwerking met het 4/5 mei comite op 5 mei 2015 een bevrijdingsloop. Ruim 35 mensen zullen na middernacht het vuur met een estafetteloop uit Wageningen naar Hendrik-Ido-Ambacht brengen. In ons dorp aangekomen hopen wij dat vele mensen zich bij de lopers zullen voegen om met elkaar het bevrijdingsvuur over te dragen aan burgemeester J. Heijkoop.

Wij zoeken voor deze loop nog 15 hardlopers die wonen in Hendrik-Ido-Ambacht. Deze lopers zullen worden verdeeld over drie teams. Deelname is op volgorde van aanmelding en is geheel gratis.

Wat staat je te wachten?

Na de dodenherdenking op 4 mei vertrekken wij rond 20:30 vanaf het gemeentehuis in Hendrik-Ido-Ambacht per touringcar naar Wageningen. Daar ontvangen wij na middernacht het vuur en starten we de bevrijdingsloop. De totale loopafstand is ongeveer 110 kilometer. Er worden vijf loopteams gevormd die bij toerbeurt 5 kilometer lopen. Iedere loper loopt dan in totaal zo'n 20 a 25 kilometer. Een kleiner busje pendelt tussen de touringcar en de teams. De teams worden door twee fietsers begeleid.

In de ochtend komen we aan in Hendrik-Ido-Ambacht op het Havenhoofd, waar wij ons kunnen opfrissen. Daar worden we ontvangen door het publiek en naar wij hopen ook een grote groep jeugd. Dan brengen we samen het bevrijdingsvuur naar het gemeentehuis. Het vuur zal worden overgedragen aan burgemeester Heijkoop die de vuurschalen zal laten ontvlammen. Na het officiele gedeelte is er een receptie voor alle aanwezigen.

Meld je nu aan!

Wil jij mee doen met deze unieke gebeurtenis, meld je dan direct aan. De eerste 15 aanmeldingen krijgen een bericht met aanvullende informatie. Stuur je volledige naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en de maat voor je t-shirt naar bevrijdingsloop@ovhia.nl

Sportieve groeten,
Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana / Breakfast Run Hendrik-Ido-Ambacht

P.S. Meer informatie is te vinden op www.bevrijdingsvuurestafette.nl

Wanneer?
Van 4 mei 2015 20.30 uur tot 5 mei 2015 00.00 uur
Organisator
Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana / Breakfast Run
Locatie:
gemeentehuis Hendrik-Ido-Ambacht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.