Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

FC Ambacht speelt unieke wedstrijd tegen FC Utrecht

FC Ambacht speelt unieke wedstrijd tegen FC Utrecht

Op dinsdag 14 juli wordt er een unieke wedstrijd gespeeld op sportpark Schildman. FC Ambacht neemt het die avond namelijk op tegen FC Utrecht, dat vorig seizoen in de middenmoot van de eredivisie eindigde. Dit bijzondere duel wordt mede mogelijk gemaakt door de inspanningen van sponsor Tyres in Stock. Een deel van de opbrengst van de wedstrijd gaat bovendien naar een goed doel.

FC Ambacht
FC Ambacht komt voor het eerst in de historie in actie. Dit is de fictieve naam voor een combinatieteam van spelers uit de eerste elftallen van ASWH en IFC. De selectie van FC Ambacht wordt tegen FC Utrecht uiteraard gecoacht door Jack van den Berg, die vanaf deze zomer hoofdtrainer is bij beide verenigingen. Van den Berg wordt rond de wedstrijd ondersteund door een mix van stafleden van de twee clubs. Waarschijnlijk draagt het team ook een tenue dat speciaal voor dit initiatief wordt ontworpen.

FC Utrecht
Tegenstander FC Utrecht bereikte vorig seizoen de elfde plaats in de eredivisie. Komend seizoen wil de ambitieuze club proberen een stap vooruit te zetten. Dat dient dan te gebeuren onder leiding van een nieuw trainerskoppel. Erik ten Hag werd aangesteld als trainer / coach en technisch manager van de Domstedelingen. Hij komt over van Bayern München. De assistent van Ten Hag wordt Jean-Paul de Jong, die als speler lange tijd voor FC Utrecht voetbalde. Na een succesvolle periode als hoofdtrainer bij FC Eindhoven keert De Jong weer terug op het oude nest. Ongetwijfeld zullen zij hun vernieuwde selectie flink willen testen tegen FC Ambacht.

Frelu Stal
De besturen van ASWH en IFC hebben gemeend een deel van de opbrengst van deze wedstrijd te doneren aan een goed doel. Na onderling overleg is de keuze gevallen op de Frelu Stal. In deze stal aan de Achterambachtseweg leven diverse koeien en schapen. De Frelu Stal levert niet alleen een culturele bijdrage aan de gemeente, maar heeft ook een enorme educatieve waarde. Geregeld vinden er activiteiten plaats of komen er schoolklassen langs. Wel zo leuk als de jonge leden van onze voetbalverenigingen op die manier kennis kunnen blijven maken met de dieren, vandaar de keuze voor de Frelu Stal. Zie ook frelustal.ambacht.net voor meer informatie.

Wedstrijd
De wedstrijd wordt gespeeld op 14 juli op het hoofdveld van ASWH en staat onder leiding van de bekende profscheidsrechter Danny Makkelie. Hij krijgt hierbij assistentie van onder andere de talentvolle Ambachtse scheidsrechters Edgar Bijl en Marc Nagtegaal. De aftrap is om 19.00 uur.

Deze wedstrijd wil je natuurlijk niet missen! De prijzen van de toegangskaarten zijn als volgt: tribunekaarten €10,-, staanplaatsen €6,- en jeugdleden onder de 15 jaar en 65-plussers betalen €3,-.

Via de website houden wij jullie de komende tijd uiteraard op de hoogte over dit bijzondere duel!

Wanneer?
14 juli 2015 van 19.00 tot 22.00 uur
Organisator
ASWH en IFC
Locatie:
Sportpark Schildman
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.