Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vogelexcursie naar de Sophiapolder

Vogelexcursie naar de Sophiapolder

De Sophiapolder heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een succesvol vogelgebied.

Visdieven, Kluten, Kleine Plevieren, Tureluurs, Kok- en Stormmeeuwen hebben er hun jongen groot gebracht. Het eiland staat via twee openingen in de dijk in verbinding met de rivier de Noord.

De Noord is één van de weinige Nederlandse rivierdelen waar nog sprake is van eb en vloed. Hierdoor is een uniek landschap van slikken en zandplaten ontstaan.

Vogelsoorten die langs de kust broeden hebben het de laatste jaren moeilijk gekregen. Het is steeds drukker geworden op de stranden. Hierdoor kunnen verschillende soorten geen plekje meer vinden waar ze rustig kunnen broeden. Verschillende kustvogels staan dan ook vermeld op de Nederlandse Rode Lijst. De populaties van onder andere Bontbekplevier, Visdief en Tureluur laten een dalende trend zien. Nieuwe gebieden waar ze in alle rust tot broeden kunnen komen zijn daarom gewenst. Het Natuureiland Sophiapolder biedt hen nu die ruimte.

Natuureiland Sophiapolder zelf bezoeken?

Het gebied is slechts deels toegankelijk voor bezoekers. De natuurliefhebbers genieten van de vele vogels zonder ze overmatig te verstoren. De noordpunt van het eiland is afgesloten voor publiek. Het Natuureiland Sophiapolder is van maart tot en met oktober open voor publiek. Bezoekers kunnen via een voetveer van de Veersedijk 301 in Hendrik-Ido-Ambacht over varen. Het pontje vaart op woens-, zater- en zondagmiddagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. In september en oktober vaart het voetveer niet op zondagen.

Aanstaande zaterdag 8 augustus  is er een vogelexcursie door Natuurvereniging IJsselmonde.  Verzamelen om 12.00 op de parkeerplaats aan de Veersedijk 301 Hendrik Ido Ambacht. Informatie en aanmelding bij Jaap Nispeling via telefoon of email.

Wanneer?
8 augustus 2015 van 12.00 tot 00.00 uur
Organisator
Natuurvereniging IJsselmonde
06-53299049
excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl
Locatie:
Veersedijk 301
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.